Libanese linzensoep met lamsvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Libanese linzensoep met lamsvlees

Libanese linzensoep met lamsvlees

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenLibanon
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr mager lamsvlees in blokjes
  • 200 gr rode linzen
  • 1 ui
  • 2 citroen de schil er van of van limoenen
  • 1 mespunt saffraan
  • 7 1/2 dl runderbouillon
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 1/4 fijngesneden witte kool

Bereidingswijze

  • Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af.
  • Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan.
  • Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken.
  • Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken.
  • Verwijder voor het serveren de citroenschil.