Linzensoep van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr linzen
  • 1 grote ui
  • enkele worteltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje selderij
  • 1 laurierblad
  • majoraan
  • lavas
  • rozemarijn
  • 100 gr spekblokjes
  • azijn
  • zout

Instructies

  • Laat de linzen enkele uren weken en kook ze in ± 1 uur met de knoflook, 1/2 ui, de selderij, laurier, majoraan, rozemarijn, lavas en de worteltjes gaar.
  • Wrijf de linzen door een zeef.
  • Snipper de rest van de ui, fruit die met de spekblokjes en voeg dit bij de linzenpuree.
  • Voeg zo nodig nog wat water, zout en een klein scheutje azijn toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep