Linzensoep van Astrid Veltman v3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 paprika
  • 200 gram rode linzen
  • ¾ liter kruidenbouillon
  • 30 gram boter
  • 4 takjes peterselie
  • zure room
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Maak de selderij schoon en snijd hem in ringen.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  • Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukjes.
  • Houd wat selderij en paprika apart.
  • Verhit de boter in een pan en smoor daarin alle groenten, behalve de linzen.
  • Voeg na ± 2 minuten de bouillon en de linzen toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met een toefje zure room, selderij, paprika en een takje peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep