Loempia van de Koninklijke Marine

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 loempiavellen
  • 1 grote ui
  • 1 flinke prei
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 2 blokjes goudbouillon
  • lepel chinese sojasaus
  • 4 eieren
  • gekookte kip
  • selderie

Instructies

  • Ui en prei snijden en met de rest van de ingrediënten, behalve de kip en de eieren, fruiten in wat reuzel.
  • Na 5 min. het gekookte en in stukjes gehakte kippenvlees bij de kruiden doen.
  • Van de 4 eieren een omelet bakken en in dunne reepjes snijden.
  • Wat vulling en reepjes ei op een vel leggen, dichtvouwen en dichtplakken met wat eiwit of zout water.
  • De loempia's moeten eerst worden voorgebakken, waarna ze, nadat ze afgekoeld zijn in de koelkast, bewaard kunnen worden.
  • Voor het opdienen bakken in heet frituurvet.
  • Serveren met sate- of pangsitsaus.
  • Ook andere pittige sauzen komen in aanmerking.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië