Loempiavellen
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 55 gram maïzena
- 5 eetlepels olie
- 1 ei
Instructies
- Zeef de bloem en de maïzena in een kom en roer ze door elkaar.
- Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van de olie door tot een glad beslag is ontstaan.
- Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm.
- Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.
- Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.
- Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige doek.
- Bak loempiavellen tot al het beslag op is.
- Leg een loempiavel op het werkvlak.
- Leg er iets uit het midden een portie vulling op.
- Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt.
- Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.