Loempiavellen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 55 gram maïzena
  • 5 eetlepels olie
  • 1 ei

Instructies

  • Zeef de bloem en de maïzena in een kom en roer ze door elkaar.
  • Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van de olie door tot een glad beslag is ontstaan.
  • Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm.
  • Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.
  • Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.
  • Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige doek.
  • Bak loempiavellen tot al het beslag op is.
  • Leg een loempiavel op het werkvlak.
  • Leg er iets uit het midden een portie vulling op.
  • Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt.
  • Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht