Verfrissende Maïsbrood Club Sandwich met Limoenricotta en Aardbeien
Ingrediënten
- 6 sneetjes maïsbrood
- 1 limoen
- 125 g ricotta
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 kleine peer
- 125 g aardbeien
- Blaadjes verse munt
Instructies
- Rooster de sneetjes maïsbrood in de broodrooster goudbruin.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
- Pers de limoen uit.
- Roer de ricotta in een kom los met 1 eetlepel limoensap, basterdsuiker en de geraspte limoenschil.
- Schil de peer, snijd hem in dunne schijfjes en besprenkel deze met limoensap.
- Snijd de aardbeien in vieren.
- Laat de schijfjes peer en aardbeien op keukenpapier uitlekken.
- Bestrijk de sneetjes brood royaal met limoenricotta.
- Verdeel de peer, aardbeien en munt over vier sneetjes.
- Leg steeds 2 sneetjes met fruit op elkaar en dek de stapeltjes af met de laatste sneetjes met de limoenricotta naar beneden.
- Snijd de clubsandwiches diagonaal in vieren.
- Steek in elk stapeltje een satéstokje en verdeel ze over vier borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De verfrissende en fruitige smaken van deze club sandwich passen goed bij een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de frisheid van de limoenricotta en de zoetheid van de aardbeien mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 227 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 8 g | Vet: 6.7 g