Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 30 g couscous
  • 250 g rundergehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) verse munt in reepjes
  • mespunt kaneel
  • cayennepeper
  • 150 ml knoflooksaus

Instructies

  • Couscous 5 minuten in 50 ml kokend water wellen.
  • In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden.
  • Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Van gehakt 20-24 balletjes vormen.
  • Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 minuten bruin en gaar bakken.
  • Knoflooksaus erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Variatietip:
Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde
abrikozen en twee dadels.
Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Marokko