Marsepeine aardappeltjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Marsepein aardappeltjes

  • 500 gram marsepein
  • 250 gram amandelen gepelde
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel oranjebloesemwater Turkse specialiteitenwinkel
  • 1 ei
  • cacaopoeder

Instructies

  • Maal de amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder.
  • Voeg de poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toe en maal die
  • even mee.
  • Wikkel de marsepein in aluminiumfolie en laat hem in de koelkast ± 12 uur
  • rusten.
  • Vorm van de marsepein kleine bolletjes en rol die door de cacao.
  • Marsepein-variaties
  • Kneed door de helft van de marsepein 1/2-1 theelepel cacao.
  • Tweekleurige schijfjes:
  • Rol beide kleuren marsepein uit en leg ze op elkaar. Rol de marsepein met
  • behulp van plasticfolie op en snijd de rol in dunne plakjes.
  • Dambordjes:
  • Snijd de blanke en de bruine marsepein tot staafjes. Leg deze om en om op
  • elkaar, druk ze een beetje aan en snijd ze in plakjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Snoepgoed
Feestdagen etc Sinterklaas