Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met abrikozen van Allerhande

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd Huisman,
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 varkensfiletrollade 700 g,
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gr gewelde abrikozen
  • 1 dl appelcider
  • 125 ml slagroom ,
  • zout
  • peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
  • Rollade erop leggen.
  • Cider erbij schenken.
  • Braadzak met binder afsluiten.
  • In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
  • In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
  • Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
  • Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
  • Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
  • Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
  • Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.

Notities

Serveren met broccoli en aardappelpuree.