Recept afdrukken
No ratings yet

Spekballetjes met appelstroopdip

Recept categorieën: Hapjes, Varkensvlees, Vlees
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 350 g Zweedse gehaktballetjes ca 12 stuks
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 citroen schoongeboend
  • 1 appel bijv. Rubens
  • 2 el appelstroop
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • chilipeper gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek.
  • Leg de balletjes in de braadslede.
  • Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  • Rasp de gele schil dun van de citroen.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
  • Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
  • Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.