Recept afdrukken
No ratings yet

Parelballetjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Rijst, Vlees
Land van herkomst: China
Porties: 12 personen
calorieën: 70kcal

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • ½ el maizena
  • 1 el droge sherry
  • 4 Chinese kool bladeren
  • 4 el sojasaus licht
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken.
  • Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden.
  • In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden.
  • Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen.
  • Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken.
  • Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen.
  • Mandjes op elkaar stapelen.
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
  • Water aan de kook brengen.
  • Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
  • Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen.
  • In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren.
  • Parelballetjes in stoommandje serveren.
  • Dipsausje erbij zetten.

Nutrition

Calories: 70kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 4g | Vet: 4g