Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtournedos met kruidendressing

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 schaaltje zalmtournedos 200 g, AH,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 plakjes katenspek
  • 1 eetlepel bloem
  • 6 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel Dijonmosterd Grey Poupon,
  • 3 theelepels bieslook doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
  • 1 theelepel basilicum doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 25 g boter of margarine
  • 1 pak pangroente Auberge 300 g, diepvries, AH,

Instructies

Voorbereiding:

  • Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Om elke tournedos 2 plakjes spek vouwen en vastzetten met cocktailprikker.
  • Op plat bord bloem strooien.
  • Tournedos door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt -zijn met bloem.
  • In kom 4 eetlepels olie, citroensap, sinaasappelsap, mosterd, bieslook, basilicum en honing tot dressing mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Bereiden:

  • In hapjespan boter en rest van olie verhitten.
  • Zalmtournedos aan beide kanten snel dichtschroeien en op middelhoog vuur ca. 8 minuten bakken, halverwege keren.
  • Intussen in pan weinig water met zout aan de kook brengen.
  • Pangroente toevoegen en afgedekt ca. 6 á 8 minuten zachtjes koken.
  • Groente over twee borden verdelen.
  • Beetje kruidendressing erover schenken.
  • Zalmtournedos in midden leggen en besprenkelen met rest van dressing.
  • Serveren met gebakken krielaardappeltjes.