Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel wijnsaus
Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 13 ternen knoflook ongepeld
- 500 ml rode wijn
- 250 ml sinaasappelsap vers
- 160 ml wildfond pot
- ½ tl gedroogde tijm
- 3 el olijfolie
- 1 el grof zeezout
- 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
- 2 el boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
- Snijd met twee messen de boter erdoor.
- Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
- Laat 15 min. rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
- Bekleed de springvorm hiermee.
- Verwarm de honing in een steelpan.
- Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
- Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
- Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
- Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.
Notities
Lekker met aardappelpuree en haricots verts.