Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtcoupe met druiven

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g witte druiven pitloze
  • 1 citroen
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 1 kaneelstokje
  • 6 dl magere Bulgaarse yoghurt Mona,
  • kaneelpoeder om te bestrooien

Instructies

VoorBereiden:

  • Druiven schoonmaken en wassen.
  • Schil van citroen onder koud stromend water goed schoonboenen.
  • In pannetje wijn met honing, druiven en kaneelstokje aan de kook brengen.
  • Schil van citroen boven pan raspen (rest van citroen wordt niet meer gebruikt).
  • Druiven in wijn ca. 5 minuten onafgedekt koken, af en toe omscheppen, hierbij wijn laten inkoken totdat deze iets stroperig wordt.
  • Druiven in wijnsiroop laten afkoelen.

Bereiden:

  • Kaneelstokje uit wijnsiroop verwijderen.
  • Druiven met wijnsiroop in coupes scheppen, yoghurt erover schenken.
  • Bestrooien met kaneel.