Recept afdrukken
No ratings yet

Wortel courgettetaartje

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Hartige taart
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g magere kwark
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes Zonnatura,
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • 1 winterpeen ca. 200 g,
  • 1 courgette ca. 200 g,
  • 25 g boter of margarine,
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel suiker
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Instructies

VoorBereiden:

  • In kom bloem met kwark, kaas, sesamzaadjes, olie en mespunt zout door elkaar mengen.
  • Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
  • In koelkast deeg afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
  • Intussen winterpeen en courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lapjes van ca. 15 cm doorsnede. Vormpjes invetten.
  • Elk vormpje bekleden met 1 deeglap, hierbij randen goed aandrukken.
  • Overtollig deeg langs randen afsnijden.
  • Met vork gaatjes in bodems prikken.
  • Taartbodems tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven taartbodems in ca. 10 á 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen in pan boter smelten.
  • Peen- en courgetteblokjes erdoor scheppen.
  • Toevoegen: citroensap, tijm, suiker, zout en peper.
  • Peen en courgette afgedekt in ca. 4 á 5 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Vocht onafgedekt in ca. 1 minuut laten verdampen.
  • Taartbodems uit oven direct uit vormpjes nemen en over vier borden verdelen.
  • Wortel-courgettemengsel erin scheppen.