Recept afdrukken
No ratings yet

Persillade van ham met mosterdsaus

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine wit
  • 300 ml kippenbouillon tablet
  • 250 g boerenbeenham iets dikkere plakken
  • 30 g peterselie gehakt
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el crème fraîche
  • ijsklontjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water.
  • Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe. Neem het pannetje van het vuur.
  • Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon.
  • Zet het pannetje in een bak met water met enkele ijsblokjes.
  • Roer af en toe, zodat de bouillon snel afkoelt.
  • Snijd intussen de ham in dunne reepjes.
  • Roer als de bouillon is afgekoeld-maar nog niet stijf is-de ham en peterselie erdoor.
  • Wacht tot de bouillon begint te geleren en schep alles dan in 4 kleine glaasjes.
  • Laat de persillade in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
  • Roer de mosterd en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereiden
  • Maak met de vingers de zijkanten van de persillade los.
  • Leg een bordje op een glas en keer ze samen.
  • Schep de mosterd crème fraîche erop en ernaast.
  • Lekker met veldsla en geroosterd brood.

Notities

Deze Franse klassieker heet 'persillade'.
Door de lichte, frisse smaak is het een ultiem voorjaarsgerecht.