Ovenschotel van groenten
Porties: 4
calorieën: 150kcal
Equipment
- aardewerken ovenschaal inhoud 2 liter
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
- Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van ½ cm snijden.
- Tomaten wassen en in plakken van ½ cm snijden.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Ovenschaal licht invetten met olie.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
- Bestrooien met zout en peper.
- Tijmblaadjes van takjes nemen.
- Salie fijn knippen.
- Uitjes op bodem van schaal verdelen.
- Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen.
- Ca. ⅔ deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
- Rest van kruiden over groenten strooien.
- Bestrooien met zout.
- Ca.
- 1½ eetlepel olie erover druppelen.
- Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Uit oven bestrooien met peper.
Notities
Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.
Nutrition
Calories: 150kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 4g | Vet: 10g