Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van groenten

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 150kcal

Equipment

Ingrediënten

  • 9 bosuitjes
  • 2 courgettes
  • 4 vleestomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes verse salie
  • versgemalen peper

Instructies

Voorbereiden

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van ½ cm snijden.
  • Tomaten wassen en in plakken van ½ cm snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal licht invetten met olie.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tijmblaadjes van takjes nemen.
  • Salie fijn knippen.
  • Uitjes op bodem van schaal verdelen.
  • Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen.
  • Ca. ⅔ deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
  • Rest van kruiden over groenten strooien.
  • Bestrooien met zout.
  • Ca.
  • 1½ eetlepel olie erover druppelen.
  • Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Uit oven bestrooien met peper.

Notities

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 4g | Vet: 10g