Recept afdrukken
No ratings yet

Coupe Espresso

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 470kcal

Ingrediënten

  • dl espresso hete sterke
  • 150 g suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 6 eetlepels koffielikeur
  • 4 eierdooiers
  • 250 ml slagroom
  • 12 chocolade mokkaboontjes

Instructies

  • In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen.
  • In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen.
  • Suiker al roerend oplossen.
  • Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren.
  • Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen.
  • Inzetpan (of kom)in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is.
  • In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen.
  • Helft van slagroom door espressosaus spatelen.
  • Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen.
  • Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
  • Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen.
  • Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen.
  • Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen.
  • Garneren met mokkaboontjes.

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 26g | Vet: 29g