Bife de Tira met gerookte boter en Braziliaanse salsa
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Bife de Tira met Gerookte Kruidenboter en Frisse Braziliaanse Salsa

Bife de Tira is een Braziliaanse cut van de dunne lende. Om deze mooie snit te complimenteren serveren we er een typisch Braziliaanse salsa van onder andere paprika en tomaat bij. Om het geheel helemaal compleet te maken voegen we nog wat gerookte boter toe. De gerookte boter kan het beste een dag van te voren gemaakt worden, zo zorg je ervoor dat de rooksmaak goed in de boter kan trekken. Met trots presenteer ik mijn Bife de Tira recept.
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Gerookte Kruidenboter:

  • 200 g ongezouten roomboter
  • 1 Spaanse peper fijngehakt
  • 1 handvol verse peterselie fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 handvol verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Bife de Tira:

  • 800 g Bife de Tira
  • Zeezout
  • No Mercy Rub

Voor de Frisse Braziliaanse Salsa:

  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 5 tomaten in kleine blokjes
  • 1 witte ui fijngehakt
  • 5 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol verse bladselderij fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Voor de Gerookte Kruidenboter:

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes.
  • Vul een Cold Smoke Generator (CSG) met beuken rookmot en koudrook de boter gedurende ongeveer 1 uur.
  • Verwijder de boter, meng met Spaanse peper, peterselie, limoensap, rozemarijn, knoflook, zout en peper.
  • Koel de gerookte kruidenboter in de koelkast.

Voor de Bife de Tira en Salsa:

  • Verwarm de BBQ voor directe en indirecte bereiding tot 160 graden Celsius.
  • Dep de Bife de Tira droog en snijd het vet kruislings in.
  • Bestrooi met zout en No Mercy Rub.
  • Plaats de Bife de Tira indirect op de BBQ en bereik een kerntemperatuur van 40 graden Celsius.
  • Bereid ondertussen de salsa door paprika, tomaten, ui, witte wijnazijn, olijfolie, bladselderij, zout en peper te mengen.
  • Laat de Bife de Tira 15 minuten rusten, verplaats deze naar directe warmte en gaar tot 50 graden Celsius.
  • Snijd de Bife de Tira haaks op de draad in dunne plakjes.

Notities

Geniet van je culinaire avontuur en eet smakelijk!

Bloemkoolsaté met Thaise satésaus en pinda’s
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Geroosterde Pinda's

Barbecueën zonder vlees is niet alleen trendy, maar ook verrassend smaakvol. Probeer eens deze heerlijke gegrilde bloemkoolsaté, geserveerd met een pittige Thaise satésaus en knapperige zoete aardappelblokjes.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Groenten
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 615kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes 450 g
  • 1 bloemkool schoongemaakt en verdeeld in roosjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda's

Instructies

  • ijg de bloemkoolroosjes aan metalen barbecuespiesen.
  • Meng kerrie, knoflookpoeder en komijn door de zonnebloemolie.
  • Bestrijk de bloemkoolspiesen met dit mengsel.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm in een steelpan de pindakaas, Thaise rode currypasta en kokosmelk.
  • Roer tot een gladde pindasaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de gegrilde bloemkoolsaté op borden, bestrooi met alfalfa en pinda's.
  • Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Nutrition

Calories: 615kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 10g | Vet: 46g | Zout: 8mg

Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi Spiesjes

Recept categorieën: Barbecue, Fruit, Vis, Zeevruchten
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 12 scampi ongepeld
  • 1 appels in partjes
  • currypoeder

Instructies

  • Rijg de scampi afwisselend met een partje appel aan een satéstokje.
  • Kruiden met wat currypoeder.
  • Bak de spiesjes op de BBQ of op de gril

Recept afdrukken
No ratings yet

Pakketje van Zalm

Recept categorieën: Vis
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 stukjes zalm
  • 1 ajuin in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • peper en zout
  • verse dille
  • 4 schijfjes citroen

Instructies

  • Schik de zalm op het zilverpapier.
  • Doe er wat uiringetjes, wat dille en peper en zout over.
  • Leg een schijfje citroen op de vis.
  • Overgiet met 1 el olijfolie.
  • Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven (200 graden) of op de BBQ.

Notities

Opdienen in het zilverpapier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pakketje van Tonijnfilet

Recept categorieën: Barbecue, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 stukjes tonijnfilet
  • 1 ajuin in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • peper en zout
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 4 champignons in schijfjes
  • Provençaalse kruiden

Instructies

  • Schik de tonijn op het zilverpapier.
  • Doe er wat uienringetjes, wat paprikareepjes en peper en zout over.
  • Leg de schijfjes champignons op de vis en breng op smaak met Provençaalse kruiden.
  • Overgiet met 1 el olijfolie.
  • Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven (200 graden) of op de BBQ.

Notities

Opdienen in het zilverpapier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pakketje van Kabeljauwfilet

Recept categorieën: Barbecue, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauwfilet
  • 1 ajuin in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • peper en zout
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 4 stukjes zilverpapier 30x30cm
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes
  • oregano

Instructies

  • Schik de kabeljauw op het zilverpapier.
  • Doe er wat uiringetjes, wat zongedroogde tomaatjes en peper en zout over.
  • Leg de schijfjes knoflook op de vis en breng op smaak met oregano.
  • Overgiet met 1 el olijfolie.
  • Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven (200 graden) of op de BBQ.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tandoori Kippespiesjes

Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 3 soeplepels tandoori kruiden
  • 5 soeplepels olijfolie
  • 1 deciliter water
  • peper en zout
  • 1 ui in 4 gesneden, uit elkaar gehaald

Instructies

  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Rijg de blokjes afwisselend met een partje ajuin aan de sate stokjes.
  • Maak een marinade met de olijfolie, het water en de kruiden.
  • Leg de spiesjes in een schotel en overgiet met de marinade.
  • Laat minstens 4 uur trekken in de koelkast. (Een hele nacht is nog beter)
  • Bak de spiesjes op de BBQ of op de grill.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sjaslik

Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm. Snij 3 uien in ringen.
  • Maak een marinade door de witte azijn, uiringen en laurierblaadjes te mengen.
  • Breng deze rijkelijk op smaak met peper en zout.
  • Doe het vlees in een grote kom en meng er de marinade goed door.
  • Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast en schep alles af en toe eens om.
  • Snij de 2 overgebleven uien in partjes en rijg ze met de vleesblokjes afwisselend aan satéstokjes.
  • Bak de sjasliks op de grill of de BBQ langs alle kanten mooi bruin terwijl u ze regelmatig bestrijkt met de azijnmarinade.

Notities

Lekker met een frisse salade en tzatziki.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundsbrochetten

Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Vlees
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stukken biefstuk
  • 1 ajuin
  • 1 rode paprika
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de biefstuk in blokjes.
  • Snij de ajuin in vier en haal de partjes uit elkaar.
  • Haal de zaadjes uit de paprika en verdeel in kleine partjes.
  • Rijg afwisselend een stukje vlees en een partje ajuin en paprika aan een satestokje.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Bak de brochetten op de BBQ of op de gril mooi bruin.

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse Hamburgers

Recept categorieën: Barbecue, Lamsvlees
Land van herkomst: Marokko
Porties: 3 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt of lamsgehakt naar keuze
  • 1 eetlepel(s) Ras El Hanout
  • peper en zout
  • cayennepeper

Instructies

  • Meng de kruiden onder het gehakt.
  • Rol er balletjes van met een diameter van ongeveer 4 cm.
  • Sla met je hand de balletjes plat tot een hamburger.
  • Bak ze mooi bruin op de BBQ of op de gril.