Bife de Tira met gerookte boter en Braziliaanse salsa
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Bife de Tira met Gerookte Kruidenboter en Frisse Braziliaanse Salsa

Bife de Tira is een Braziliaanse cut van de dunne lende. Om deze mooie snit te complimenteren serveren we er een typisch Braziliaanse salsa van onder andere paprika en tomaat bij. Om het geheel helemaal compleet te maken voegen we nog wat gerookte boter toe. De gerookte boter kan het beste een dag van te voren gemaakt worden, zo zorg je ervoor dat de rooksmaak goed in de boter kan trekken. Met trots presenteer ik mijn Bife de Tira recept.
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Gerookte Kruidenboter:

  • 200 g ongezouten roomboter
  • 1 Spaanse peper fijngehakt
  • 1 handvol verse peterselie fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 handvol verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Bife de Tira:

  • 800 g Bife de Tira
  • Zeezout
  • No Mercy Rub

Voor de Frisse Braziliaanse Salsa:

  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 5 tomaten in kleine blokjes
  • 1 witte ui fijngehakt
  • 5 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol verse bladselderij fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Voor de Gerookte Kruidenboter:

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes.
  • Vul een Cold Smoke Generator (CSG) met beuken rookmot en koudrook de boter gedurende ongeveer 1 uur.
  • Verwijder de boter, meng met Spaanse peper, peterselie, limoensap, rozemarijn, knoflook, zout en peper.
  • Koel de gerookte kruidenboter in de koelkast.

Voor de Bife de Tira en Salsa:

  • Verwarm de BBQ voor directe en indirecte bereiding tot 160 graden Celsius.
  • Dep de Bife de Tira droog en snijd het vet kruislings in.
  • Bestrooi met zout en No Mercy Rub.
  • Plaats de Bife de Tira indirect op de BBQ en bereik een kerntemperatuur van 40 graden Celsius.
  • Bereid ondertussen de salsa door paprika, tomaten, ui, witte wijnazijn, olijfolie, bladselderij, zout en peper te mengen.
  • Laat de Bife de Tira 15 minuten rusten, verplaats deze naar directe warmte en gaar tot 50 graden Celsius.
  • Snijd de Bife de Tira haaks op de draad in dunne plakjes.

Notities

Geniet van je culinaire avontuur en eet smakelijk!