Recept afdrukken
No ratings yet

Nougatparfait

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Dessert
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g nougat zachte
  • 2,5 dl slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 100 g witte basterdsuiker
  • ½ dl sherry zoete
  • 2 granaatappels

Instructies

(Kan enkele dagen van tevoren):

  • Nougat in kleine stukjes snijden.
  • Slagroom stijf kloppen.
  • Au bain-marie eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost.
  • Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen.
  • Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen.
  • Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen.
  • Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken.
  • Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
  • Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen.
  • Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten.
  • Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 5g | Vet: 29g