Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met abrikozen

Recept categorieën: Varkensvlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 varkensfiletrollade ± 700 gr
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram gewelde abrikozen
  • 1 dl appelcider
  • liter slagroom
  • zout peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°c.
  • Roer de appelstroop, de mosterd en het kaneelpoeder door elkaar en bestrijk de rollade hiermee.
  • Snipper de ui grof en snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Schep de ui, de bleekselderij en de abrikozen in de braadzak door elkaar.
  • Leg de rollade erop en schenk de cider erbij.
  • Sluit de braadzak met de binder af en leg hem in de ovenschaal.
  • Prik enkele gaatjes in de bovenkant van de braadzak.
  • Braad de rollade 40 minuten in de oven.
  • Knip hierna een gaatje in de braadzak en schenk het vocht in een steelpan.
  • Laat het op hoog vuur 5 minuten inkoken.
  • Haal intussen de rollade uit de braadzak en houd deze op een bord onder het aluminiumfolie warm.
  • Schep de slagroom door het ingekookte vocht en laat dit nog 3 minuten koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg het abrikozenmengsel op een platte schaal, snijd de rollade in plakken en leg deze op de abrikozen.
  • Serveer de saus apart.
  • Lekker met broccoli en aardappelpuree.