Rollade met abrikozen
Porties: 4
Equipment
- lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Ingrediënten
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 varkensfiletrollade ± 700 gr
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gram gewelde abrikozen
- 1 dl appelcider
- ⅛ liter slagroom
- zout peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°c.
- Roer de appelstroop, de mosterd en het kaneelpoeder door elkaar en bestrijk de rollade hiermee.
- Snipper de ui grof en snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
- Schep de ui, de bleekselderij en de abrikozen in de braadzak door elkaar.
- Leg de rollade erop en schenk de cider erbij.
- Sluit de braadzak met de binder af en leg hem in de ovenschaal.
- Prik enkele gaatjes in de bovenkant van de braadzak.
- Braad de rollade 40 minuten in de oven.
- Knip hierna een gaatje in de braadzak en schenk het vocht in een steelpan.
- Laat het op hoog vuur 5 minuten inkoken.
- Haal intussen de rollade uit de braadzak en houd deze op een bord onder het aluminiumfolie warm.
- Schep de slagroom door het ingekookte vocht en laat dit nog 3 minuten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg het abrikozenmengsel op een platte schaal, snijd de rollade in plakken en leg deze op de abrikozen.
- Serveer de saus apart.
- Lekker met broccoli en aardappelpuree.