Crème brulée van Sofie Dumont
Equipment
Ingrediënten
- 375 ml melk
- 375 ml room
- 100 g suiker
- 1 vanillestok
- 8 eidooiers
- 1 lepel Bruine suiker
- 1 lepel Witte suiker
Instructies
- Voeg room, melk en 100 g suiker samen.
- Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.
- Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
- Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
- Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.
- Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
- Afgekoeld moeten ze in de ijskast.
- Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.
Notities
serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.