Recept afdrukken
No ratings yet

Moelleux au chocolat

Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 g suiker
  • 250 g pure chocolade
  • 250 g boter
  • 7 eieren

Instructies

  • Smelt de boter met de suiker en de chocolade op een zacht vuurtje.
  • Laat het zeker niet koken.
  • Zet intussen beboterde dresseer-ringen van ongeveer 5 cm doorsnede en 5 à 6 cm hoogte op een bakplaat met bakpapier.
  • Knip stroken bakpapier van 8 cm hoogte en zet deze langs de binnenkant van de ring.
  • Zorg er voor dat het papier elkaar ruim overlapt.
  • Roer als alles gesmolten is, de eieren één voor één onder de massa.
  • Wacht telkens tot elk ei is opgenomen door het beslag.
  • Vul de ringen tot ongeveer 1 cm van de rand van de inox.
  • Zet de bakplaat met gevulde ringen minstens 2 uren in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Haal de bakplaat uit de koelkast en bak meteen af op 180°C gedurende 12 minuten.
  • Serveer meteen.