Recept afdrukken
No ratings yet

Sint-Janskoek

Recept categorieën: Koek
Porties: 15
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram vloeibare bloemenhoning
  • 300 gram vaste honing bijvoorbeeld klaverhoning
  • 500 gram roggebloem
  • 50 gram koekkruiden
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 dl karnemelk
  • 25 gram fijne grein- of fijne kandijsuiker

Instructies

  • Breng 1 dl water aan de kook en los hierin 100 gr vloeibare en 200 gr vaste honing op.
  • Doe de roggebloem in een kom en voeg de opgeloste honing toe.
  • Kneed het goed door elkaar en laat het ± 1 uur afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de koekkruiden, het bakpoeder, de karnemelk, 150 gr vloeibare honing en 100 gr vaste honing bij het roggebloemmengsel en kneed alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant met een natte lepel glad en strooi er de greinsuiker op.
  • Bak de koek in het midden van de oven in ± 1 1/2 uur gaar.