Recept afdrukken
No ratings yet

Ravioli-ovenschotel met spinazie

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram ravioli met vleesvulling Ravioli al Brasato, Buitoni, koeling
  • zout peper
  • 600 gram diepvries bladspinazie ontdooid
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • nootmuskaat
  • 6 dl melk
  • 200 gram verse roomkaas met kruiden
  • 30 gram pijnboompitten of grof gehakte walnoten
  • ½ theelepel verkruimelde gedroogde Spaanse peper

Instructies

  • Kook de ravioli ± 8 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna
  • uitlekken.
  • Leg de spinazie in een zeef en druk het vocht er goed uit.
  • Meng de spinazie met de peterselie en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Breng de melk aan de kook en laat de roomkaas hierin al roerend smelten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Schep in de ovenschaal om en om lagen ravioli, spinazie en saus, eindig met kaassaus.
  • Verdeel er de pijnboompitten en de Spaanse peper over.
  • Gratineer de raviolischotel ± 15 minuten in het midden van de oven.