Potjesvlees
Porties: 6 Stuks
calorieën: 200kcal
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 kleine winterwortels
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 2 takjes tijm
- 500 g konijnenbout
- 500 g kippenbout
- 300 g kalfspoulet
- zout
- versgemalen peper
- 2 dl droge witte wijn
- ½ dl witte-wijnazijn
- 4 blaadjes gelatine
- olie om in te vetten
Instructies
- Ui pellen en in parten snijden.
- Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
- Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen.
- Alle vleessoorten over groenten verdelen.
- Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten.
- Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat.
- Pan afdekken en aan de kook brengen.
- Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 ½ uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot.
- Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot ⅓ laten inkoken.
- Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
- Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen.
- Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden.
- Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat.
- Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
- Potjesvlees storten en in plakken snijden.
Notities
Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.
Ook lekker als lunchgerecht.
Nutrition
Calories: 200kcal | Protein: 29g | Vet: 10g