Recept afdrukken
No ratings yet

Potjesvlees

Bereidingstijd2 uur 35 minuten
wachten3 uur
Recept categorieën: Kalfsvlees, Kip, Voorgerechten, Wild
Land van herkomst: België
Porties: 6 Stuks
calorieën: 200kcal

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 kleine winterwortels
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 500 g konijnenbout
  • 500 g kippenbout
  • 300 g kalfspoulet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 dl droge witte wijn
  • ½ dl witte-wijnazijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • olie om in te vetten

Instructies

  • Ui pellen en in parten snijden.
  • Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
  • Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen.
  • Alle vleessoorten over groenten verdelen.
  • Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten.
  • Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat.
  • Pan afdekken en aan de kook brengen.
  • Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 ½ uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot.
  • Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot ⅓ laten inkoken.
  • Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
  • Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen.
  • Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden.
  • Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat.
  • Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Potjesvlees storten en in plakken snijden.

Notities

Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.
Ook lekker als lunchgerecht.

Nutrition

Calories: 200kcal | Protein: 29g | Vet: 10g