Recept afdrukken
No ratings yet

Kipspiesen met satésaus

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blik sperziebonen 850 g
  • ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g

Instructies

  • Satéprikkers in water leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
  • Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
  • Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
  • Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
  • halverwege keren.
  • Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 blok tofu naturel
  • 5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 centimeter gemberwortel verse
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 6 eetlepel ketjap manis
  • 1 zak roerbakmix 400 g
  • 50 g gebakken uitjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
  • Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
  • Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
  • In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
  • Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Ketjaprijst over vier borden verdelen.
  • Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.

Notities

Lekker met atjar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschnitzel met courgette

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 courgettes ca. 600 g
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ca. 400 g
  • zout
  • peper
  • 8 plakken Parmaham ca. 70 g
  • 8 salieblaadjes uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
  • 75 ml culinesse knijpfles à 500 ml
  • 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
  • Schnitzels omwikkelen met ham.
  • Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
  • In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
  • Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
  • Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
  • Courgette in ca. 5 minuten bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Schnitzels uit pan nemen.
  • Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.

Notities

Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt beker à 150 ml
  • 5 eetlepel(s) Indiase kerriepasta Tandoori pot à 312 g
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 komkommers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 280 g

Instructies

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Notities

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade