Recept afdrukken
No ratings yet

Kaastaart van Sofie Dumont

Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • handjevol droge zandkoekjes of speculaas
  • 75 ml room
  • 75 ml melk
  • 15 g maizena
  • 300 g roomkaas Philadelphia-kaas classic
  • 80 g boter
  • 85 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 100 kaas om af te werken
  • rasp van limoen

Instructies

  • Neem wat droge koekjes, verkruimel in kleine stukjes en leg een laagje van 1 à 2 cm in de bakvorm.
  • Neem een ruime kookpot.
  • Roer hierin de maizena los in de koude melk en room.
  • Zet het mengsel op het vuur.
  • Roer met een garde om klonters te vermijden.
  • Voeg, zodra het melk-room mengsel bindt, meteen de suiker, de boter, de roomkaas en eidooiers toe.
  • Roer en laat even ploffen op het vuur.
  • Giet de massa op de koekjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 45 à 60 minuten.
  • De taart is klaar wanneer er geen vulling meer blijft kleven aan de priem.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Roer de extra kaas los en voeg er wat limoenrasp bij voor een frisse touch.
  • Doe in een spuitzak.
  • Werk af door de kaas in dunne lijntjes bovenop de taart te spuiten.