Recept afdrukken
No ratings yet

Rodewijn wildfondue met linzen

Snel te maken
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Wild
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • ketoembar =gemalen koriander
  • 800 ml rode wijn volle
  • 2 potten wildfond of gevogeltefond, à 380 ml
  • ½ blik linzen à 400 g

Instructies

  • In fonduepan ui in olie met mespunt koriander 5 minuten zachtjes bakken.
  • Afblussen met rode wijn en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Bouillon pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Linzen afgieten en in kom scheppen.
  • Fonduepan, linzen en schalen diphapjes op tafel zetten.
  • Ingrediënten aan fonduevork prikken en in bouillon in paar minuten gaar laten worden.
  • Na de maaltijd linzen over vier kommen verdelen en wildbouillon erop schenken.

Notities

Serveertip:
Om in de bouillon te garen: - plakjes eendenborst - plakjes parelhoenfilet - blokjes
kalkoenschnitzel - blokjes hertenbiefstuk - blokjes konijnenrug - stukjes bleekselderij - repen groene (savooie)kool - kastanjechampignons - blokjes pompoen - beetgaar gekookte spruitjes - halve blaadjes witlof.

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 30 g couscous
  • 250 g rundergehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) verse munt in reepjes
  • mespunt kaneel
  • cayennepeper
  • 150 ml knoflooksaus

Instructies

  • Couscous 5 minuten in 50 ml kokend water wellen.
  • In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden.
  • Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Van gehakt 20-24 balletjes vormen.
  • Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 minuten bruin en gaar bakken.
  • Knoflooksaus erbij serveren.

Notities

Tip:
Variatietip:
Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde
abrikozen en twee dadels.
Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsbout met rozemarijn

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Lamsvlees, Vlees

Ingrediënten

  • 250 g lamsboutplakken dunne plakken
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • 100 ml rode wijn
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout Grof gemalen

Instructies

  • Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
  • Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
  • In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
  • Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
  • Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
  • Grof peper en zout erboven malen.

Notities

Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.