Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Paprika Feta Dip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus, Voorgerechten
Porties: 400 gram
calorieën: 150kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 gram feta
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes verse munt
  • 3 takjes peterselie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix optioneel
  • Peper
  • Scrocchi toastjes
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alles tot een gladde massa.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 11g | Zout: 0.9mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte Heksenkaas

Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus
calorieën: 90kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 gram kruidenkaas
  • 60 gram Zaanse mayonaise
  • 35 gram prei lichtgroene deel
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 snufje zout
  • ½ citroen
  • Bugles chips optioneel

Instructies

  • Was de prei grondig om eventueel aanwezig zand te verwijderen, vooral tussen het witte en groene deel.
  • Snijd vervolgens de prei in ringen.
  • Doe de prei en peterselie in de foodprocessor.
  • Knijp de helft van de citroen uit boven de foodprocessor.
  • Controleer op eventuele citroenpitten.
  • Voeg vervolgens de mayonaise, poedersuiker, zwarte peper, zout en kruidenkaas toe.
  • Zet de foodprocessor één minuut aan tot alles goed gemengd is.
  • Proef en voeg indien nodig extra kruiden of citroensap toe naar smaak.

Notities

Serveer de zelfgemaakte heksenkaas direct met Bugles chips voor een smakelijke dipervaring, of bewaar het in de koelkast voor later gebruik. De heksenkaas wordt zelfs nog lekkerder na een dag, wanneer de smaken goed zijn ingetrokken.
Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke heksenkaasvariant te creëren!

Nutrition

Serving: 2 eetlepels heksenkaas | Calories: 90kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.3mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Paprika Feta Dip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kaas, Saus
calorieën: 85kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 gram feta
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes verse munt
  • 3 takjes peterselie
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel Hot & Spicy kruidenmix optioneel
  • Peper en zout naar smaak
  • Scrocchi toastjes voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg Griekse yoghurt, tweederde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg indien gewenst Hot & Spicy kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alle ingrediënten tot een gladde dip.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Verkruimel de overgebleven feta en strooi deze over de dip.
  • Hak de verse munt en peterselie fijn en strooi deze ook over de dip.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities

  • Deze gegrilde paprika feta dip is heerlijk als snack of als onderdeel van een buffet.
  • Serveer het met scrocchi toastjes voor een knapperige textuur.
    .
  • Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaak van deze dip.

Nutrition

Serving: 2 eetlepels dip | Calories: 85kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 5g | Vet: 6g | Zout: 0.8mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Veenbessen en Sinaasappel Taart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 g rietsuiker
  • 125 g koude boter
  • 1 ei
  • 200 g patisseriebloem of tarwebloem
  • 50 g amandelmeel
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • Zeste van 1 sinaasappel bio

Voor de cranberrycompote:

  • 250 g verse veenbessen
  • 100 g kristalsuiker
  • Sap van 1 sinaasappel

Voor de roomlaag:

  • 1 blaadje gelatine 1,6 g
  • 250 ml volle room min. 30% vetgehalte
  • 40 g kristalsuiker
  • Sap van 2 sinaasappels

Voor de afwerking:

  • Gesuikerde cranberry's
  • Verse veenbessen
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Witte chocolade callets of mini meringues
  • Koekjes in stervorm

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een ronde bakvorm in met bakspray.

Bodem:

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor.
  • Laat draaien tot zich een bal vormt.
  • Duw het deeg tot een platte schijf, verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot +/- 0,5 cm dik.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prik een paar keer in met een vork.
  • Laat 30 minuten rusten in de diepvries.
  • Leg bakpapier op het deeg, vul met bakbonen en bak de bodem 25 minuten.
  • Verwijder bakpapier en bonen en bak nog 10 minuten tot goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

Cranberrycompote:

  • Breng de cranberry's met suiker en sinaasappelsap aan de kook.
  • Laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot goed ingedikt.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Schep de compote op de bodem en koel tot gebruik.

Roomlaag:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verhit room en suiker, roer tot suiker is opgelost.
  • Breng aan de kook en laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
  • Roer regelmatig.
  • Neem van het vuur, roer sinaasappelsap erdoor.
  • Los de uitgelekte gelatineblaadje al roerend op.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Giet voorzichtig op de cranberrycompote.
  • Zet in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.

Afwerking:

  • Garneer de taart met cranberry's, rozemarijn, witte chocolade en eventuele koekjes in stervorm.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke veenbessen en sinaasappel taart!
Tips:
Werk met koude boter voor een brosse textuur van het deeg.
Koel het deeg goed voor het uitrollen en na het bekleden van de taartvorm.
Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier voor gemakkelijk gebruik.
Gebruik verse veenbessen voor een dikke compote.
Voeg de room enkele uren van tevoren toe voor optimale opstijving.
Bak koekjes in stervorm van de restjes deeg als decoratie.

Kipkebab
Recept afdrukken
No ratings yet

Kipkebab

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Afganistan
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 teentje(s) knoflook gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 sneetje(s) brood in blokjes
  • 1 ei
  • 1 dl melk

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook 5 minuten.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de kipfilet hierin 20 minuten zachtjes.
  • Pureer de kipfilet mer alle overige ingrediënten en zout en peper naar smaak in de food processor en maak hiervan 20 balletjes.
  • Bak deze een paar minuten in hete olie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crostini met Olijventapenade

Recept categorieën: Koude Hapjes, Tapas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 1 blik zwarte olijven uitgelekt, zonder pit
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) verse peterselie fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de tapenade in de foodprocessor en maal alles fijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij het stokbrood in sneetjes en bak de sneetjes langs beide kanten mooi bruin onder de grill.
  • Besmeer de crostini met de tapenade en serveer meteen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Visballetjes met Sweet Chili-Koriandersaus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Vis
Land van herkomst: Azië
Porties: 4 personen
calorieën: 170kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram koolvis
  • 3 eetlepels koriander fijngehakt
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Tjampoer
  • Conimex Wok Olie
  • dl Conimex Sweet Chili Saus

Instructies

  • Maal de koolvis in een foodprocessor zeer fijn.
  • Voeg op het laatst kort 2/3 van de koriander, het citroensap, de maïzena en de sambal toe aan het vismengsel en maal nogmaals kort door tot alles goed gemengd is.
  • Rol kleine gladde balletjes van het vismengsel.
  • Verhit een flinke scheut Wok Olie in een grote wok op hoog vuur.
  • Bak de visballetjes voorzichtig in 2 porties bruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Meng ondertussen de Sweet Chili Saus met de resterende koriander.
  • Schep de visballetjes op een schaal en serveer met de Sweet Chili-Koriandersaus.
  • Eventueel kun je wat cocktailprikkers apart serveren voor het gemak van eten.

Notities

Variatietip:

Je kunt de helft van de koolvis vervangen door gepelde rauwe garnalen. Voeg de garnalen toe samen met de koriander. Vervang de Sambal door ½ eetlepel Conimex Sojasaus of Ketjap Asin.

Wijnadvies:

Deze pittige visballetjes met sweet chili-koriandersaus gaan goed samen met een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Moscato uit Italië. Hun verfrissende smaak zal de pittigheid van de saus mooi in balans brengen.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 7g | Zout: 1mg | Sugar: 8g