Gegrilde Paprika Feta Dip
Porties: 400 gram
calorieën: 150kcal
Ingrediënten
- 150 gram feta
- 130 gram Griekse yoghurt
- 5 blaadjes verse munt
- 3 takjes peterselie
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix optioneel
- Peper
- Scrocchi toastjes
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
- Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
- Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
- Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
- Mix alles tot een gladde massa.
- Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
- Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
- Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.
Notities
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.
Nutrition
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 11g | Zout: 0.9mg | Sugar: 2g