Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte Frikandellen

Recept categorieën: Borrelhapjes, Snack, Warme hapjes
Porties: 6
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen
  • 200 gram speklappen
  • 40 gram paneermeel
  • 12 gram Frikandellen Kruidenmix
  • Curry
  • Mayonaise
  • Witte puntjes
  • Witte ui

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de kippendijen en speklappen in kleine blokjes met een koksmes.
  • Doe ze in de foodprocessor en maal ze fijn tot een glad mengsel.
  • Voeg de Frikandellen Kruidenmix en paneermeel toe aan het vleesmengsel in de foodprocessor.
  • Mix alles goed tot het kruidenmengsel gelijkmatig verdeeld is.

Vormen van de frikandellen:

  • Verdeel het vleesmengsel in zes gelijke porties van ongeveer 92 gram.
  • Vorm elke portie tot een bal en rol deze uit op een snijplank tot een frikandel met een breedte van ongeveer 18 centimeter.

Verpakken:

  • Leg elke frikandel aan de voorkant van een stukje vershoudfolie.
  • Rol de folie strak om de frikandel heen en draai de uiteinden van de folie naar elkaar toe om een strakke frikandelvorm te krijgen.

Pocheer de frikandellen:

  • Verwarm een pan met water tot 70 graden Celsius.
  • Laat de frikandellen 15 minuten in het warme water pocheren.

Frituren:

  • Verhit de frituurolie tot 175 graden Celsius.
  • Verwijder de vershoudfolie van de frikandellen en frituur ze vervolgens gedurende 1,5 minuut tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Serveren:

  • Serveer de zelfgemaakte frikandellen met witte puntjes, mayonaise, curry en gesnipperde ui.
  • Geniet van je huisgemaakte frikandellen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Kip Twister Wrap met Zelfgemaakte Saus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Saus, Wraps
Porties: 4
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 tortilla’s
  • ¼ krop ijsbergsla
  • Sweet chili saus

Saus:

  • 75 gram mayonaise
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram sriracha
  • 1 geperste knoflookteen
  • Sap van 1 partje citroen
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

KFC Hot Chicken:

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje tot een gladde saus.
  • Verwarm de tortilla’s 10 seconden in de magnetron (optioneel) om ze soepeler te maken.
  • Besmeer ze met de zelfgemaakte saus en beleg met blaadjes sla en gehalveerde cherrytomaatjes.
  • Verwarm de friteuse (of een pan met frituurolie) tot 175 graden Celsius.
  • Meng in een diep bord de bloem met de Italiaanse Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix en zout.
  • Klop in een ander schaaltje het ei los met de melk.
  • Paneer de kipreepjes dubbel: haal ze door het eimengsel, rol ze door de bloem, nogmaals door het eimengsel en tot slot weer door de bloem.
  • Frituur de kipreepjes gaar in ongeveer 4 minuten.
  • Leg de gefrituurde KFC Hot Chicken op de tortilla’s.
  • Drizzle er wat sweet chili saus overheen en rol de tortilla’s op tot wraps.

Notities

Een lichtzoete rosé of een koele witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, zou goed passen bij deze pittige kip twister wrap. Hun verfrissende smaken helpen de kruiden te temperen en brengen balans aan het gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente toffees

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 vellen fillobladerdeeg pak á 250g, diepvries, Easy Bakery,
  • 1 worteltje
  • 1 stukje prei van ca. 5 cm
  • 1 eetlepel olie
  • 50 g taugé schaaltje á 250 g,
  • 1 ½ eetlepel sambalsaus hot Conimex,
  • 1 eetlepel gezouten pinda's
  • 1 eiwit

Instructies

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
  • Helften in dunne plakjes snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
  • Groentemengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
  • Deeg over vulling heen oprollen.
  • Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
  • Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • 4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
  • Toffees op schaal leggen.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalendriehoekjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 100 g Noorse garnalen
  • 4 vellen fillobladerdeeg
  • 50 g panklare witte kool
  • ½ eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • mespunt gemalen koriander
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 eiwit

Instructies

Voorbereiden:

  • Garnalen in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.
  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.)
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden.
  • Kool heel fijn snijden.
  • In pan olie verhitten en garnalen ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Kool toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper.
  • Maïzena erdoor roeren.
  • Garnalenmengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen.
  • Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen.
  • Deeg tot driehoekjes vouwen.
  • Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier. 4
  • Driehoekjes in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op zelfde manier rest van driehoekjes frituren.
  • Driehoekjes op schaal leggen.
  • Direct serveren.