Recept afdrukken
No ratings yet

Surimikoekjes met sperziebonen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels olie
  • 150 g snijbonen gesneden
  • 150 g maïskorrels blik, uitgelekt
  • 250 g surimisticks vis, in stukjes
  • 1 theelepel worcestershiresauce
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 500 g sperziebonen panklare
  • 100 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Bloem boven ruime kom zeven.
  • Melk en eieren mengen.
  • Kuiltje in beslag maken,melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
  • Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met
  • worcestershiresaus, zout en peper.
  • In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 eetlepels olie verhitten.
  • Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
  • Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
  • Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca.12 stuks).
  • Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Sperziebonen afgedekt nog 5 minuten zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
  • Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtpudding met Verse Aardbeien en Honing

Bereidingstijd20 minuten
opstijven2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Porties: 4 personen
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eetlepels honing
  • 1 eiwit
  • eetlepel sinaasappelsap
  • 125 gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 4 toefjes munt

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng 2 eetlepels water aan de kook en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een mengkom.
  • Roer de Griekse yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk hier al roerend het gelatinemengsel bij.
  • Klop het eiwit stijf in een schone mengkom.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom en het opgeklopte eiwit door het yoghurtmengsel tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over 4 kleine puddingvormpjes die je eerst met koud water hebt omgespoeld.
  • Laat de puddingvormpjes in de koelkast minimaal 2½ uur opstijven.
  • Verwarm de resterende honing met het sinaasappelsap in een steelpan.
  • Voeg de aardbeien toe en laat de compote afkoelen.
  • Stort de yoghurtpuddinkjes elk op een bordje en schep de aardbeiencompote eroverheen.
  • Garneer elk bordje met een toefje munt.

Notities

Deze heerlijke yoghurtpudding kan ook worden geserveerd met vers fruit naar keuze, zoals frambozen, bosbessen of perziken.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.2mg | Sugar: 25g