Thee van visbouillon met zalm en garnalen
Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl droge witte wijn
- 380 ml visfond
- zout peper
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
- 1,5 eetlepels citroensap
- 125 g cocktailgarnalen
- 1 Schots zalmhaasje
- 1 bakje tuinkers
Instructies
- Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden.
- Knoflook pellen en halveren.
- Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen.
- Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen.
- Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken.
- Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt).
- Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap.
- Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Bouillon opnieuw verwarmen.
- Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden.
- Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm.
- Visgarnituur over vier diepe borden verdelen.
- Hete bouillon in theepot schenken.
- Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.