Recept afdrukken
No ratings yet

Thee van visbouillon met zalm en garnalen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 380 ml visfond
  • zout peper
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1,5 eetlepels citroensap
  • 125 g cocktailgarnalen
  • 1 Schots zalmhaasje
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen.
  • Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen.
  • Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken.
  • Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt).
  • Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap.
  • Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Bouillon opnieuw verwarmen.
  • Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden.
  • Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm.
  • Visgarnituur over vier diepe borden verdelen.
  • Hete bouillon in theepot schenken.
  • Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.