Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsshoarma met paprikasaus

Snel te maken
Recept categorieën: Brunch, Lamsvlees, Lunch, Vlees

Ingrediënten

  • 4 geroosterde paprika's uit pot
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • 100 ml vleesbouillon van tablet
  • 1 rode ui in partjes
  • 200 g lamsshoarma
  • 2 shoarmabroodjes in vieren
  • olijfolie

Instructies

  • In keukenmachine of met staafmixer paprika's met knoflook en tijm pureren.
  • Bouillon erdoor mengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper en overdoen in kannetje.
  • In kom uipartjes mengen met vleesreepjes.
  • In gourmetpannetje scheutje olijfolie verhitten.
  • Kwart van shoarmavlees in 3-5 minuten gaarbakken.
  • Intussen 2 shoarmabroodpuntjes onder gourmetgrill roosteren.
  • Beetje paprikasaus over vlees schenken en even meewarmen.
  • Brood opensnijden en vleesmengsel erin scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelomelet met chorizo

Recept categorieën: Ei, Vlees
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden gedroogde
  • peper
  • 50 gram chorizo fijngehakt
  • 225 gram aardappels
  • ½ ui in dunne partjes
  • 50 gram São Jorge geraspt
  • olijfolie

Instructies

  • In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, Provençaalse kruiden, zout en peper. 
  • Chorizo in kom mengen met aardappelgolfjes en ui.
  • In gourmetpannetje olijfolie verhitten. 
  • Kwart van aardappelmengsel al omscheppend 5-6 minuten bakken. 
  • Eimengsel erover schenken en laten stollen. 
  • Wat kaas erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot bovenkant van omelet lichtbruin kleurt.