Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsshoarma met paprikasaus

Snel te maken
Recept categorieën: Brunch, Lamsvlees, Lunch, Vlees

Ingrediënten

  • 4 geroosterde paprika's uit pot
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • 100 ml vleesbouillon van tablet
  • 1 rode ui in partjes
  • 200 g lamsshoarma
  • 2 shoarmabroodjes in vieren
  • olijfolie

Instructies

  • In keukenmachine of met staafmixer paprika's met knoflook en tijm pureren.
  • Bouillon erdoor mengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper en overdoen in kannetje.
  • In kom uipartjes mengen met vleesreepjes.
  • In gourmetpannetje scheutje olijfolie verhitten.
  • Kwart van shoarmavlees in 3-5 minuten gaarbakken.
  • Intussen 2 shoarmabroodpuntjes onder gourmetgrill roosteren.
  • Beetje paprikasaus over vlees schenken en even meewarmen.
  • Brood opensnijden en vleesmengsel erin scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignons in tomaten-knoflooksaus

AllerHande november 2000
Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g kleine champignons
  • 1 potje groene olijven met piment 100 g
  • 1 pakje gekruide tomatensaus (350 ml Sugo
  • 1 eetlepel(s) knoflookpuree potje
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal.
  • Olijven afgieten en in plakjes snijden.
  • In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
  • In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken.
  • Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

Kindertip:

Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie.
Laat eventueel de knoflook weg.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelomelet met chorizo

Recept categorieën: Ei, Vlees
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden gedroogde
  • peper
  • 50 gram chorizo fijngehakt
  • 225 gram aardappels
  • ½ ui in dunne partjes
  • 50 gram São Jorge geraspt
  • olijfolie

Instructies

  • In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, Provençaalse kruiden, zout en peper. 
  • Chorizo in kom mengen met aardappelgolfjes en ui.
  • In gourmetpannetje olijfolie verhitten. 
  • Kwart van aardappelmengsel al omscheppend 5-6 minuten bakken. 
  • Eimengsel erover schenken en laten stollen. 
  • Wat kaas erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot bovenkant van omelet lichtbruin kleurt.

Aardappelblokjes met abdijkaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelblokjes met abdijkaas

Recept categorieën: Groenten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 eetlepels paprika uit pot
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 gram Abdijkaas bijv. Pere Joseph
  • 225 gram aardappels
  • Boter
  • 2 theelepels karwijzaad kummel
  • Peper

Instructies

  • Snijd de paprikareepjes fijn en meng ze in een kom met de kappertjes.
  • Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in plakken van ½ cm dik.
  • Doe de aardappelblokjes in een kommetje.
  • Verhit een klontje boter in een gourmetpannetje en bak de aardappelblokjes rondom bruin.
  • Bestrooi met ½ theelepel karwijzaad en bedek met plakjes kaas.
  • Plaats het pannetje onder de gourmetgrill en laat de kaas smelten.
  • Schep wat van het paprikamengsel erbovenop.
  • Breng op smaak met peper.

Notities

Geniet van de aardappelblokjes met Abdijkaas.