Macaroni met romige paprikasaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met romige paprikasaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g macaroni zak a 500 g
  • 2 uien
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 cup(s) boursin cuisine knoflook & fijne kruiden 245 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 zakje pastakaas 150 g
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Instructies

  • Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In braadpan olie met ui zachtjes verhitten.
  • Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika 5 minuten met ui meebakken.
  • Saus en 100 ml water door groente roeren en nog 2 minuten verwarmen.
  • Basilicumblaadjes fijnsnijden.
  • Macaroni en saus over vier borden verdelen.
  • Met kaas en basilicum bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kwark met mango en noten

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Zuivel

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • ½ bakje noten ongezouten gemengde à 150 g
  • 1 beker magere kwark 500 g
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

Instructies

  • Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Noten in stukjes hakken.
  • Kwark mengen met marmelade, noten en grootste deel van mango.
  • Mengsel in vier grote ijscoupes scheppen en garneren met rest van mangostukjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsbout met rozemarijn

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Lamsvlees, Vlees

Ingrediënten

  • 250 g lamsboutplakken dunne plakken
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • 100 ml rode wijn
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout Grof gemalen

Instructies

  • Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
  • Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
  • In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
  • Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
  • Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
  • Grof peper en zout erboven malen.

Notities

Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam pangang 2

gekruide kip, in de oven geroosterd
Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Een kip op rug opensnijden, in tweeën snijden, met de platte kant van een hakmes kloppen.
  • Dan met zout en peper bestrooien.
  • Haal dan de kip eerst door een geklopt ei en door de beschuitkruim.
  • Leg de gepaneerde stukken kip in een pan, doe er gesmolten boter over en zet de kip in een niet te hete oven.
  • Nu en dan de kip bedruipen tot ze bruin en gaar is.
  • Kip op een schotel en wat ketjap erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pirosjki

gevulde hartige frituur
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Polen
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 deciliter room
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 250 g witte kool
  • snufje zout
  • 25 g boter
  • 2 hardgekookte eieren
  • snufje zout
  • eiwit
  • frituurvet
  • peterselie

Instructies

  • Van de bloem room boter eieren en het zout een stevig deeg kneden uitrollen.
  • Het deeg snijden in rechthoekige lapjes van 5 bij 10 cm.
  • Deze bedekken met een laagje vulsel (kool fijnhakken licht blancheren met zout gaar smoren goed vermengen met gesnipperde eieren en zout) dichtrollen en afplakken met eiwit.
  • In kokende frituur afbakken.
  • Serveren bedekt met peterselie.

Notities

Varianten:

  1. Als vulsel gesmoorde paddestoelen (hanekammen bijvoorbeeld) gebruiken.
  2. De room in het deeg vervangen door een kaassaus en als vulsel zuurkool gebruiken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Kruidenflensjes

Een verfijnde variatie op de traditionele crêpes, deze hartige, gevulde kruidenflensjes brengen een smaakvolle Franse twist naar je brunch of diner. Het frisse aroma van diverse kruiden geeft deze flensjes een verrassende draai. Maak je klaar om te genieten van een heerlijke culinaire ervaring!
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter water
  • Snufje zout
  • 25 g boter
  • 3 eieren
  • 2 eiwitten
  • 15 g kervel
  • 15 g peterselie
  • 15 g selderij
  • 5 g rozemarijn
  • Boter voor het bakken
  • 4 tomaten
  • 1 deciliter mayonaise
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Meng bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten in een beslagkom tot een stevig flensjesbeslag.
  • Hak de kervel, peterselie, selderij en rozemarijn fijn.
  • Voeg deze voorzichtig toe aan het beslag en meng goed.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier en rol ze op.
  • Serveer ze apart met bijvoorbeeld een frisse tomatensla.
  • Snijd de tomaten in plakjes en bereid een eenvoudige mayonaise.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de flensjes op een serveerschotel en serveer met plakjes tomaat en een toefje mayonaise.

Notities

Varieer met kruiden!

Gebruik bijvoorbeeld kokskruiden en voeg wat speciaal aromazout toe.
Een andere smakelijke optie is om een handvol gefruite uitjes en wat extra peterselie toe te voegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember

Crêpes au gingembre
Geniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 4 deciliter melk
  • 75 g suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 g gember
  • Boter
  • 2 deciliter gembersiroop
  • Poedersuiker
  • 25 g djahé gemberpoeder

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
  • Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
  • Rol ze op en schik ze op een schotel.
  • Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).

Notities

  • Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
  • Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
  • Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
  • Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!