Gezellig Borrelbrood met Pulled Chicken
Porties: 1
calorieën: 380kcal
Equipment
Ingrediënten
- 100 milliliter buffalo hot pepper saus
- 75 gram geraspte mozzarella
- 8 grote plakken jonge kaas
- 4 stengels bosui
- 2 kipfilets
- 1 groot rond ongesneden brood
- 1 liter kippenbouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de kipfilets gaar in de kippenbouillon.
- Giet de bouillon af en doe de gekookte kipfilets in een hoge schaal.
- Gebruik een handmixer met gardes om de kipfilets te 'pullen', oftewel te versnipperen tot de structuur van pulled chicken.
- Meng vervolgens de pulled chicken met de ringen bosui, twee derde van de geraspte mozzarella en de buffalo hot pepper saus.
- Zorg dat alles goed gemengd is met behulp van een siliconen spatel.
- Snijd het brood met een broodmes in kwarten, maar snijd niet helemaal door tot de bodem.
- Maak vervolgens nog een keer sneden in alle kwarten, bijna tot op de bodem, zodat je in totaal acht sneden hebt.
- Vouw de plakken jonge kaas dubbel en stop ze tussen de sneden in het brood.
- Vul het brood met de bereide pulled chicken tussen de plakken kaas en vul indien gewenst ook het midden van het brood ermee.
- Bestrooi de bovenkant van het brood met de overgebleven geraspte mozzarella.
- Bak het Pulled Chicken Borrelbrood gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig en goudbruin is.
- Serveer het borrelbrood warm en geniet samen met vrienden of familie van dit heerlijke en gezellige borrelhapje!
Notities
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit hartige borrelbrood.
Nutrition
Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g