Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeientaart van Astrid Veltman

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 12 punten
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 citroen
  • 100 gram bloem
  • zout

Voor de crème:

  • liter melk
  • 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • ¼ liter slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.
  • Splits de eieren.
  • Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de schoongeboende citroen schuimig.
  • Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.
  • Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel
  • van de op 175°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
  • Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  • Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  • Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.
  • Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.
  • Was de aardbeien.
  • Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.
  • Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienhart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 gram bladerdeeg diepvries
  • boter
  • gedroogde oude peulvruchten
  • melk
  • 200 gram aardbeien
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • liter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • enkele blaadjes verse munt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien, bekleed er de ingevette bakvorm mee en prik er met een vork wat gaatjes in (tegen teveel rijzen).
  • Leg een vel bakpapier in de vorm, stort de peulvruchten daarop en bak de taartbodem in 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Haal dan de peulvruchten en het papier eruit, bestrijk de bodem met wat melk en schuif de bodem nog 10 minuten terug in de oven.
  • Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen.
  • Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd grote aardbeien doormidden.
  • Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Verwarm de jam in een pannetje tot hij goed heet is geworden en druk hem dan door een zeef.
  • Verdeel de slagroom over de taartbodem, leg de aardbeien er in hartvormige 'rondes' in en bestrijk de aardbeien met de warme jam.
  • Leg hier en daar een blaadje verse munt.
  • In plaats van jam kunt u ook taartgeleipoeder uit een pakje aanmaken.
  • Dit is bij supermarkten kant en klaar te koop.