Recept afdrukken
No ratings yet

Syllabub

Recept categorieën: Dessert, Koude Dranken, Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 citroen schoongeboend
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 3 dl slagroom
  • 75 gr witte basterdsuiker

Instructies

  • Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
  • Meng de citroenrasp en het sap met cognac en sherry.
  • Laat dit mengsel 1 uur intrekken, zeef het vervolgens.
  • Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
  • Meng het citroen-cognac-sherry mengsel met de opgeklopte slagroom.
  • Schenk de syllabub in hoge glazen en zet het geheel 1 uur koel weg.

Notities

Serveer de syllabub met fruit en een lekker dessert koekje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanilleroom met Bitterkoekjes

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 zakje bitterkoekjes 250 gr
  • 3 eetlepels amandellikeur
  • 2 eetlepels kersenjam
  • ¼ liter + 1/8 liter slagroom
  • 75 gr suiker
  • 1 pak vanillevla 1 liter
  • 25 gr pure chocolade

Instructies

Voorbereiding:

  • Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
  • Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
  • Klop in een kom 1/4 liter slagroom stijf met 50 gr suiker.
  • Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
  • Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag
  • vanillevla is.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
  • Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  • Rasp de pure chocolade grof boven een kom.

Bereiding:

  • Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
  • Garneer het geheel met chocoladerasp.

Notities

Geniet van deze heerlijke vanilleroom met bitterkoekjes als smaakvol buffetgerecht voor 8 personen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 liter melk
  • 150 g dessertrijst kortkokende
  • zout
  • 10 eetlepels vloeibare honing
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 500 g aardbeien
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Citroen goed schoonboenen, schil raspen.
  • Vanillestokje in lengte opensnijden.
  • In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken.
  • Tussentijds regelmatig roeren.
  • Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren.
  • Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen.
  • In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
  • In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen.
  • Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen.
  • Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei.
  • Garneren met honingamandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterranean breeze

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
  • 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
  • 20 ijsblokjes
  • ½ liter mousserende droge witte wijn brut

Instructies

  • Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
  • Perziken in keukenmachine pureren.
  • Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
  • Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
  • IJsgruis over glazen verdelen.
  • Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
  • Rietjes erin zetten.

Notities

Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Cranberry Mocktail

inclusief invriestijd van bessen3 uur
Recept categorieën: Koude Dranken, Mocktail
Porties: 4 personen
calorieën: 80kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 bakje rode bessen 150 g
  • 1 fles cranberry sap bijv. Cranberry Classic - 700 ml
  • ½ fles Spa & Fruit appel ongeveer 350 ml

Instructies

  • Ris minstens drie uur van tevoren met een vork de bessen van de takjes, was ze in een zeef en spreid ze uit op een plat bord.
  • Zet het bord in de vriezer, zodat de besjes los van elkaar bevriezen.
  • Verdeel de bevroren besjes over vier hoge glazen.
  • Verdeel het cranberry sap over de glazen en vul aan met Spa & Fruit.

Notities

Mocktail Wijnadvies:

Aangezien dit een alcoholvrije mocktail is, raden we aan om een gekoeld glas water te serveren als verfrissende begeleiding. Eventueel kun je een schijfje citroen of een paar muntblaadjes toevoegen aan het water voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Zout: 1mg

Abrikozenyoghurtshake
Recept afdrukken
No ratings yet

Abrikozenyoghurtshake

Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ l blik abrikozen op sap
  • 3 deciliter sinaasappelsap
  • 4 deciliter yoghurt

Instructies

  • Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine of blender de afgegoten abrikozen, het sinaasappelsap en de yoghurt tot een schuimige drank.
  • Serveer deze in hoge glazen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienfool

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g Aardbeien
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 225 gr kwark
  • 2 theelepels limoensap
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 4 wafelrolletjes

Instructies

  • Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes.
  • Houd 2 grote exemplaren apart.
  • Maak de rest van de aardbeien fijn in een kom met behulp van een vork.
  • Klop de slagroom bijna stijf.
  • Meng de kwark, limoensap en basterdsuiker met een mixer tot een luchtige massa.
  • Schep eerst de fijngemaakte aardbeien en vervolgens de slagroom voorzichtig door de kwark tot een luchtig mengsel.
  • Verdeel het mengsel over vier hoge glazen en zet ze ongeveer 1 uur in de koelkast.
  • Snijd de achtergehouden aardbeien in zeer dunne plakjes.
  • Garneer de Aardbeienfool met de plakjes aardbei en serveer met de wafelrolletjes.