Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kleine koolrabi's
  • 4 grote aardappels
  • 100 g katenspek vleeswaren
  • 1 zakje waterkers 75 g
  • 4 tomaten
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 2 dl slagroom
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Koolrabi's schillen en in dunne plakken snijden.
  • Aardappels schoonboenen en in lengte in dunne plakken snijden.
  • Katenspek in koekenpan met antiaanbaklaag uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Uit waterkers grove takjes verwijderen.
  • Kleine hoeveelheid waterkers achterhouden voor garnering, rest fijnhakken. Tomaten wassen en in dunne plakken snijden.
  • In ovenschaal met helft van ingrediënten lagen maken van aardappel, koolrabi, spek, verbrokkelde geitenkaas en waterkers.
  • Herhalen met andere helft van ingrediënten.
  • Slagroom erover schenken.
  • Ovenschotel afdekken met plakken tomaat.
  • Tomaten bedruipen met olijfolie en bestrooien met zout en royaal peper. Ovenschaal ca. 1 uur in midden van oven zetten, tot alle groenten gaar zijn. Garneren met achtergehouden waterkers.