Recept afdrukken
No ratings yet

Heerlijke Saté met pindasaus

Het maken van saté is eenvoudig en heerlijk! Hier is een recept voor het bereiden van saté met kip, hoewel je ook varkensvlees, rundvlees, garnalen of tofu kunt gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Saté wordt meestal geserveerd met pindasaus en is een populair gerecht in veel Aziatische keukens. Hier is hoe je kipsaté maakt:
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip, Saus
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

Voor de kipsaté

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus optioneel
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kurkumapoeder optioneel, voor kleur

Voor de pindasaus

  • ½ kopje pindakaas
  • ¼ kopje kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal of naar smaak voor wat pit

Instructies

  • Voor de kipsaté
  • Meng in een kom de sojasaus, oestersaus (indien gebruikt), vissaus, bruine suiker, knoflook en kurkumapoeder.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat ze minstens 30 minuten tot 2 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes op de vooraf geweekte houten satéstokjes.
  • Verhit een grillpan, barbecue of een grillmandje in de airfryer op middelhoog vuur.
  • Gril de saté ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot de kip volledig gaar en mooi gegrild is.

Voor de pindasaus

  • Meng in een kleine sauspan de pindakaas, kokosmelk, sojasaus, limoensap, bruine suiker, knoflook en sambal.
  • Verwarm de saus op laag vuur en blijf roeren tot alles goed gemengd en verwarmd is.
  • Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Serveer de saté met de warme pindasaus.

Notities

Je kunt de saté serveren met rijst, noedels of gewoon als hapje. Voel je vrij om extra groenten of kruiden toe te voegen voor meer smaak en kleur. Geniet van je zelfgemaakte saté!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Sla en Rundervink Spiesjes met Tomatensaus

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g romaatjes of cherrytomaatjes
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 1 sjalot
  • 15 g verse koriander
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 slavinken of 4 mini-slavinken
  • 2 rundervinken of 4 mini-rundervinken

Instructies

  • Snijd de tomaatjes afhankelijk van hun grootte in helften of kwarten.
  • Snijd de geroosterde paprika in blokjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaatjes, paprika, verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander.
  • Snijd de slavinken en rundervinken in plakjes.
  • Rijg afwisselend plakjes slavink en rundervink horizontaal aan houten satéstokjes.
  • Leg een kwart van het tomatenmengsel op een hete grillplaat en roerbak regelmatig tot de tomaatjes bijna gaar zijn.
  • Houd ze warm.
  • Bak intussen de spiesjes bruin en gaar.
  • Leg de spiesjes op borden en serveer de pittige tomatensaus ernaast.

Notities

Serveer deze pittige sla en rundervink spiesjes met geroosterd shoarmabrood voor een extra smaakvolle maaltijd. Een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht vanwege de kruidige en hartige smaken.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesspiesjes met exotische saus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ½ komkommer
  • 4 blaadjes sla
  • 1 dunne prei
  • 16 plakjes varkensfricandeau ca 200 g.,
  • 1 ½ dl exotische saus flesje, Calvé,
  • 4 eetlepels gemalen kokos

Instructies

  • Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
  • Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
  • Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
  • Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
  • Bestrooien met kokos.
  • Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
  • Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
  • zijkanten indien nodig bijsnijden.
  • Met scherp mes halveren.
  • Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
  • Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
  • Rest van saus over vier bordjes verdelen.
  • Spiesjes erin leggen.
  • Bestrooien met prei.