Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette en Geitenkaas Plaattaart

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch, Pasta
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 300 g zachte geitenkaas verkruimeld of kleingesneden
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 stevige courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 g verse tijmblaadjes
  • 16 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Laat het deeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Roer in een kom de helft van de geitenkaas los met de slagroom.
  • Klop de eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd met een kaasschaaf lange plakken van de courgette.
  • Halveer brede plakken in de lengte.
  • Meng de courgettelinten voorzichtig in een kom met de olijfolie.
  • Vorm op een ingevette bakplaat met de deegplakjes een bodem met opstaande randjes; druk de naden goed aan.
  • Verdeel het slagroommengsel over de deegbodem en leg de courgettelinten er losjes bovenop.
  • Strooi de rest van de geitenkaas erover.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel ze samen met de olijven over de deegbodem.
  • Maal grof wat zwarte peper erboven en bestrooi met een beetje zout.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
  • Haal de taart uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de frisse smaak van de courgette in deze plaattaart. De levendige zuren van de wijn snijden door de rijke kaas en vullen de lichte kruidigheid van de tijm aan.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 19g | Vet: 47g | Zout: 1.7mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango-Lemon Curd Taart

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 pot lemon curd 340 g
  • 1 rijpe mango
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • 50 g pure chocolade gekoeld
  • 10 physalis Kaapse goudbes

Instructies

  • Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erboven.
  • Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
  • Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de taartvorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog.
  • Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
  • Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder vervolgens de taartvorm.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
  • Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.
  • Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje poedersuiker.
  • Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

Notities

Serveer deze verfrissende mango-limonade taart als dessert na een zomerse maaltijd.

Wijnadvies

Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past hier perfect bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Komkommersalade met Gemarineerde Geitenkaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 g extra gerijpte Hollandse geitenkaas
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels citroensap

Instructies

  • Rol de rode peper een paar keer flink tussen je handen, snijd het topje eraf en schud zoveel mogelijk zaadjes eruit.
  • Snijd de peper heel fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie, mosterd, fijngehakte rode peper, geperste knoflook en een snufje zout tot een marinade.
  • Snijd de korsten van de geitenkaas en snijd de kaas vervolgens in blokjes of reepjes.
  • Meng de kaas en kappertjes door de marinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken op een koele plaats.
  • Was de komkommer en snijd deze in stukken van 15 cm.
  • Verwijder eventueel de zaadjes en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken.
  • Verdeel de komkommer over vier borden, schep er wat gemarineerde geitenkaasblokjes en een beetje marinade op, en druppel naar smaak citroensap over de salade.

Notities

De pittige gemarineerde geitenkaasblokjes zijn ook heerlijk als hapje bij een glas wijn.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 7g | Vet: 25g | Zout: 1.1mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Beschuitbol met garnalensalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Salade, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 4 beschuitbollen
  • 1 ½ eetlepel boter of margarine
  • 1 bakje garnalensalade 250 g, AH,
  • ½ rode paprika
  • 12 sprietjes bieslook zakje á 25 g

Instructies

  • Komkommer wassen en (met kaasschaaf) in plakjes snijden.
  • Beschuitbollen overdwars halveren en dun besmeren met boter.
  • Onderste helften beleggen met komkommerplakjes.
  • Garnalensalade erop scheppen.
  • Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
  • Bieslook in stukjes van 4 cm knippen.
  • Paprika en bieslook over salade verdelen.
  • Bovenste helft van beschuitbollen erop leggen.

Aardappelchips uit de oven met ui en thijm
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelchips uit de oven met ui en thijm

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Arabisch
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 stuks
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 kilo aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels roomboter gesmolten
  • 4 sjalotjes in ringen gesneden
  • 8 takjes verse thijm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de aardappelen en was ze.
  • Droog ze af.
  • Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline of anders met een kaasschaaf.
  • Neem een ovenschaal die precies groot genoeg is voor de aardappelplakjes, zodat ze dicht op elkaar liggen.
  • Vet de ovenschaal in met olie en schik de aardappelplakjes erin.
  • Besprenkel met een mengsel van olijfolie en gesmolten roomboter.
  • Voeg op verschillende plaatsen de sjalotringetjes toe.
  • Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  • Zet de ovenschaal 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Voeg de thijm toe en laat nog 30 minuten doorbakken voor een krokante laag.

Notities

Als de aardappelplakjes te snel bruin worden, bedek dan met een vel aluminiumfolie.
Geniet van deze heerlijke en knapperige aardappelchips als een smakelijke bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt beker à 150 ml
  • 5 eetlepel(s) Indiase kerriepasta Tandoori pot à 312 g
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 komkommers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 280 g

Instructies

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Notities

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade

Recept afdrukken
No ratings yet

Ricotta sandwich

Allerhande 03 2005
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Lunch, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 250 g ricotta kaas
  • 1 - 2 theelepel olijfolie met citroenaroma, fles 250 ml
  • 1 bakje surimisticks 150 g
  • 18 sneetjes wit-casinobrood
  • 1 gerookte kipfilet in plakjes

Instructies

  • Komkommer schillen en met kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne plakken snijden.
  • Zaadlijsten verwijderen.
  • Komkommerrepen met ½ theelepel zout bestrooien en met azijn bedruppelen.
  • Komkommer in vergiet leggen, met plasticfolie afdekken en iets zwaars erop leggen.
  • Komkommer minstens 30 minuten laten uitlekken.
  • Voor gebruik komkommer met keukenpapier droogdeppen.
  • Intussen blad van peterselie fijnsnijden.
  • Ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar roeren; flink op smaak brengen met zout en peper.
  • Surimi in lange plakken snijden.
  • Korsten van brood snijden en sneetjes met ricottamengsel besmeren.
  • Komkommerrepen over 6 sneetjes verdelen.
  • 3 sneetjes met gerookte kip beleggen en laatste 3 sneetjes met surimi beleggen.
  • Belegde sneetjes op komkommerbroodjes leggen.
  • Afdekken met laatste 6 sneetjes brood.
  • Sandwiches 2x diagonaal doorsnijden, tot 4 driehoekjes.

Notities

De gebruikte olijfolie heeft een krachtig citroenaroma; gebruik er daarom maar een klein beetje van om bijvoorbeeld saladedressings, beetgare groenten of soep een bijzonder smaakaccent te geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Naanbrood met courgette, quorn en piccalilly

Allerhande jubileumnummer 2003
Bereidingstijd10 minuten
wachten15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Wereldkeuken
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 pak naanbrood naturel a 2 stuks
  • 1 schaaltje Quorn fijngehakt 175
  • 2 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • piccalilly

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Met kaasschaaf plakken van courgette snijden.
  • Plakken besprenkelen met olie en bestrooien met zout en peper.
  • Courgetteplakken op bakplaat leggen.
  • Naanbroden op elkaar leggen en verpakken in aluminiumfolie.
  • Courgette en naan 10 minuten in de oven bakken. Intussen quorn in 1 eetlepel olie bruinbakken. Afblussen met sojasaus.
  • Naanbroden iets af laten koelen en dik bestrijken met piccalilly en beleggen met courgette en quorn.

PIZZA MET COURGETTE EN MOZZARELLA
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met courgette en mozzarella

Zo mediterraan kan een pizza zijn! De smaaksensatie van de gemarineerde courgette en de pijnboompitten is subtiel, maar o zo lekker…
Recept categorieën: Kaas, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 Voor 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de voor op 220 tot 250C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Schaaf de courgette in dunne plakjes en leg ze in een kom.
  • Pers de knoflook boven de kom uit en rasp de schil van de helft van de citroen.
  • Schep de courgette en knoflook om met de olijfolie en de citroenrasp.
  • Laat het mozzarellabolletje uitlekken en scheur het in stukjes.
  • Verdeel eerst de courgetteplakjes dan de stukjes mozzarella over de pizza en bestrooi dat met de pijnboompitten.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities

Deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig

calzone-spinazie-chorizo
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza Calzone met spinazie en chorizo

De calzone heeft altijd een extra dimensie omdat de ingrediënten zo heerlijk mengen tussen het deeg. Als die ingrediënten dan ook nog eens een uitgesproken karakter hebben wordt het één groot smaakfeest.
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 1 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • 30 g spinazieblaadjes
  • 1 bosuitje
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas 3 eetlepels
  • 25 g chorizo in blokjes gesneden (2 eetlepels)
  • 1 takje verse munt of een mespunt gedroogde munt uit een potje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Hak de spinazieblaadjes grof en snij het bosuitje in ringen.
  • Schep de groenten om met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de chorizoblokjes.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas op een helft van de pizza en schep het spinaziemengsel erop.
  • Hak de munt grof en strooi over de vulling.
  • Bestrijk de randen van de pizza met wat water, klap dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities

deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.