Romige Knolselderijmousseline met Katenspek
Serveer de romige knolselderijmousseline warm als bijgerecht bij gebakken vlees of witte vis.
Porties: 4 personen
calorieën: 270kcal
Ingrediënten
- 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
- 250 ml slagroom
- Zout naar smaak
Optioneel:
- plakjes katenspek niet geschikt voor vegetariërs
Instructies
- Doe de blokjes knolselderij in een pan en giet er een flinke laag slagroom overheen.
- Voeg een snufje zout toe.
- Dek de pan af met een deksel en laat de knolselderij zachtjes gaar koken in de slagroom.
- Voeg indien gewenst plakjes katenspek toe voor extra smaak.
- Wanneer de knolselderij zacht is, verwijder je het katenspek en pureer je de knolselderij met een grote scheut van de warme room in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg indien nodig extra room toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Wrijf de puree vervolgens door een zeef voor een nog fijnere structuur.
- Breng de puree op smaak met witte peper.
Notities
Wijnadvies:
Deze romige knolselderijmousseline past goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.Nutrition
Calories: 270kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 21g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g