Gestoofd Konijn met Zuidvruchten
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram gedroogde gemengde vruchten abrikozen, vijgen, pruimen
- 1 kg konijn in delen
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 60 gram bloem
- 50 gram boter
- 125 gram oesterzwammen schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 pot wildfond 380 ml
- 300 ml donker speciaalbier bijvoorbeeld bruin trappistenbier
Instructies
- Breng in een pan 2 dl water aan de kook.
- Voeg de gedroogde vruchten toe en laat ze 15 minuten wellen.
- Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
- Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
- Strooi de bloem op een plat bord en haal de konijndelen erdoor, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
- Verhit de boter in een grote braadpan.
- Bak de konijndelen ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
- Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes.
- Haal de konijndelen uit de pan en leg ze op een bord.
- Voeg de wildfond en het speciaalbier toe aan het bakvet.
- Breng aan de kook en roer de aanbaksels los.
- Leg de konijndelen weer terug in de pan.
- Voeg de oesterzwam reepjes en gewelde gedroogde vruchten toe.
- Laat het geheel afgedekt 1 1/2 uur zachtjes stoven.
- Verwijder 15 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel en laat de saus iets inkoken.
- Haal de konijndelen uit de pan en verdeel ze over vier borden.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schep deze naast de konijndelen.
Notities
Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten naar keuze, zoals spruitjes.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!