Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Avocado-Groentesoep met Geitenkaascrème

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Amuse, Kaas, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 ml slagroom
  • 100 ml tuinkruidenbouillon afgekoeld
  • 2 eetlepels droge witte vermout
  • Versgemalen citroenpeper
  • 25 g zachte geitenkaas verkruimeld
  • ¼ bakje tuinkers

Instructies

  • Schil de avocado, halveer en verwijder de pit.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het te pureren met het citroensap en de slagroom.
  • Voeg de afgekoelde bouillon en vermout toe aan de avocado-puree.
  • Roer de avocadosoep goed door en breng op smaak met versgemalen citroenpeper.
  • Schenk de soep in vier kleine glaasjes en garneer met verkruimelde geitenkaas en tuinkers.

Notities

Dit is ook een leuk gerecht om als amuse te serveren, vooral bij aanvang van een feestelijk diner zoals een kerstdiner.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Aardbeienkwarktaarttoetje
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienkwarktaarttoetje

Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Porties: 12
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 pak aardbeienkwarktaart Dr. Oetker
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 blik Aardbeien
  • 60 gram roomboter
  • strooidecoratie

Instructies

  • Bereid de aardbeienkwarktaart zoals op de verpakking staat. 
  • Verdeel alleen alles over kleine glaasjes i.p.v. een bakblik.
  • Als extra: voeg een blikje aardbeien (of verse aardbeien) toe aan het taartmengsel. 
  • Daarna op laten stijven in de koelkast.
  • Strooi vlak voor serveren een beetje suikerdecoratie op elk glaasje.

Notities

Natuurlijk kun je de taart helemaal zelf maken, maar deze is gewoon supermakkelijk en snel te maken.