Recept afdrukken
No ratings yet

Hangop met gegrilde sinaasappel

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 215kcal

Ingrediënten

  • 1 pak volle yoghurt 1 liter AH Biologisch
  • 2 sinaasappels AH Biologisch
  • 6 romige babbelaars zakje à 75 g AH Biologisch
  • 2 eetlepels bloemenhoning AH Biologisch

Instructies

  • Theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen.
  • Yoghurt in theedoek schenken en ca. 8 uur laten uitlekken.
  • Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mes partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Babbelaars (in keukenmachine) fijnhakken.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sinaasappelpartjes in ovenschaaltjes leggen.
  • Honing erover scheppen.
  • Schaaltjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en sinaasappels in ca. 2 minuten warm laten worden.
  • Met twee eetlepels grote ovale bergjes (quenelles)hangop op gegrilde sinaasappels scheppen.
  • Gehakte babbelaars erover strooien.

Nutrition

Calories: 215kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 9g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde vegetarische hachee

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr sperziebonen panklare
  • 1 schaal aardappelpuree met kaas koelvers, 550 g
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 pakje Quorn-stukjes 300 g
  • 50 g gemalen belegen kaas

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In pan sperziebonen in 1 dl water in ca. 4 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in magnetron aardappelpuree verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Paprika en hacheestukjes met saus door sperziebonen scheppen en geheel ca. 3 minuten verwarmen.
  • Hachee met groenten overdoen in ovenschaaltjes en aardappelpuree erover uitstrijken.
  • Kaas erover strooien.
  • Schaaltjes ca. 10cm onder grill schuiven en in 3à5 minuten goudbruin laten worden.

Notities

Voedingswaarden:
energie 535 kcal
eiwit 33 g
koolhydraten 50 g
vet 22 g