Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree

Geniet van deze heerlijke combinatie van malse kabeljauw met romige witte bonenpuree en knapperige snijbonen!
Bereidingstijd17 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen 370 g, uitgelekt
  • 100 ml melk
  • ½ theelepel bonenkruid
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g kabeljauwfilet
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • 150 g panklare snijbonen
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • poel de witte bonen af onder koud water in een zeef.
  • Verwarm de bonen in een kleine pan met melk, bonenkruid en een mespunt zout.
  • Pureer de bonen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  • Schep de bonenpuree terug in de pan en houd warm op laag vuur, roer af en toe door.
  • Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilet goudbruin en gaar, ongeveer 4 minuten per zijde.
  • Fruit de knoflook in de resterende olie in een wok, voeg de snijbonen toe en roerbak gedurende 5 minuten op hoog vuur.
  • Breng de snijbonen op smaak met zout en peper.
  • Schep de bonenpuree en snijbonen op een bord en leg de gegrilde kabeljauw ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met romige witte bonenpuree vraagt ​​om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne. De romige textuur van de wijn zal mooi contrasteren met de romige puree en de delicate smaak van de kabeljauw complementeren.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Sesamkorst Kipfilet met Paksoi en Mienestjes

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Azië
Porties: 1 personen
calorieën: 680kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet ca. 125 g
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 3 nestjes mihoen pak à 500 g
  • 1 struikje paksoi in repen gesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
  • Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en druk beide kanten vervolgens in het sesamzaad.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 10-12 minuten gaar op laag vuur.
  • Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking in ruim water gedurende 10 minuten.
  • Giet af en laat uitlekken in een zeef.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi gedurende 1 minuut.
  • Voeg de ketjap, azijn en 3 eetlepels water toe aan de paksoi en verwarm het geheel nog 3 minuten zachtjes.
  • Schep de gekookte mihoen op een bord en leg de paksoi er bovenop.
  • Serveer de kipfilet ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc, met zijn volle en kruidige karakter, past goed bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.

Nutrition

Calories: 680kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 41g | Vet: 26g | Zout: 3mg | Sugar: 5g

Koffie met rozijnenscones en slagroom
Recept afdrukken
No ratings yet

Rozijnen Scones met Slagroom en Arpeggio Espresso

Een verfijnde en elegante koffie klassieker in combinatie met warme rozijnen scones en slagroom
Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Gebak, Ontbijt
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Slagroom
  • 10 gram poedersuiker
  • Theelepel cacao poeder
  • 500 gram bloem
  • 60 gram bloem voor het bestuiven
  • Theelepel bakpoeder
  • Eetlepel suiker
  • Theelepel zout
  • 1 ei
  • 110 gram boter
  • 100 gram rozijnen
  • Sinaasappel
  • 250 ml melk
  • Eetlepel suiker

Instructies

  • Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel.
  • Kook de rozijnen gedurende 5 minuten in een kleine pan met sinaasappelsap en 100 ml water.
  • Mix alle ingrediënten (bewaar 1 ei) inclusief de gekookte rozijnen met een mixer of keukenmachine tot er deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm en snijd er scones uit.
  • Plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met eigeel van het bewaarde ei en besprenkel ze met suiker.
  • Bak de scones in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°C.
  • Serveer de scones met slagroom en een espresso van de Arpeggio koffie.

Notities

Rozijnen scones met slagroom en espresso vormen een heerlijk ontbijt en worden meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco goed passen bij de zoete en hartige smaken.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Feestelijke Kerst Mokka

Begin de feestdagen met dit romige en feestelijke kopje koffie.
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 1
calorieën: 150kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Kardemom
  • ½ gram kruidnagel
  • ½ gram chilipoeder
  • Cacaopoeder
  • 0,3 gram nootmuskaat
  • 100 ml melk
  • Slagroom

Instructies

  • Voeg de melk, samen met de kardemom, kruidnagel, chilipoeder en cacaopoeder, toe aan een kleine pan en warm het geheel op.
  • Voeg wat cacaopoeder toe aan het receptglas.
  • Bereid een lungo van de Fortissio Lungo in het glas.
  • Voeg de gekruide melk toe aan het glas en eindig met slagroom en nootmuskaat.
  • Geniet van je feestelijke Kerst Mokka!

Notities

Dit is een koffiedrank en wordt meestal niet met wijn geserveerd. Je kunt echter overwegen om het te combineren met een likeur, zoals een koffielikeur, voor een extra feestelijk tintje.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.1mg | Sugar: 7g