Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettekoekjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Koek
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 courgette grof geraspt
  • 50 g belegen komijnekaas grof geraspt
  • 1 ei
  • 25 g tarwebloem
  • Peper
  • Zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Meng de courgette met de kaas, het losgeklopte ei, de bloem en peper en zout naar smaak.
  • Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine koekjes van het courgette mengsel.
  • Houd ze warm onder aluminiumfolie in een hete oven van 200 °C tot gebruik.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Ribeye met Spruitjes en Amandelen

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 200 g champignons gesneden
  • 2 ribeyes ca. 400 g
  • 450 g spruitjes diepvries
  • 100 g amandelen

Instructies

  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de olijfolie en bak hierin de aardappelschijfjes gaar.
  • Bak in een andere pan de ui gedurende 3 minuten in de rest van de olijfolie, voeg na 1 minuut de champignons toe en bak deze mee.
  • Haal het ui-champignonmengsel uit de pan en bak de ribeyes aan elke kant 2-3 minuten op hoog vuur bruin in de achtergebleven olie.
  • Verwarm het ui-champignonmengsel nog even mee op het laatste moment.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
  • Kook de spruitjes in 3 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng de spruitjes en amandelen door elkaar.
  • Snijd het vlees in plakken.
  • Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over vier borden.
  • Leg het vlees ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze ribeye met spruitjes en amandelen vraagt om een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. De volle smaken van de wijn passen goed bij het rijke vlees en de nootachtige spruitjes.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 38g | Vet: 40g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 455kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 sjalotten
  • 50 g roomboter
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 parelhoenfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g panklare spinazie

Instructies

  • Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de champignonhoedjes in piepkleine blokjes.
  • Pel en snipper de sjalotten zeer fijn.
  • Verhit in een kleine steelpan 1 eetlepel boter en fruit hierin kort de sjalot.
  • Voeg vervolgens de champignonblokjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
  • Schenk de witte wijn erbij en verwarm dit 5 minuten zachtjes.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek.
  • Laat de parelhoenfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bestrijk de parelhoenfilets met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de champignonsaus zachtjes opnieuw.
  • Smelt in een wok de rest van de boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Laat de parelhoenfilets 1 minuut op een snijplank rusten en snijd ze dan schuin in dunne plakjes.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden.
  • Rangschik de plakjes parelhoen erop en schenk de champignonsaus erover en ernaast.
  • Maal een beetje peper over de saus en langs de rand van het bord.

Notities

Wijnadvies:

Een medium tot volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 455kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 34g | Vet: 30g | Zout: 1.6mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarber-aardbeienpannenkoekjes

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 400kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 100 g suiker
  • 250 g aardbeien gehalveerd
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 50 g rozijnen
  • 1 kleine appel gesnipperd
  • 3 eetlepels boter
  • Een mespunt zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
  • Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
  • Klop in een kom de melk met het ei los.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
  • Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
  • Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
  • Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.

Notities

Serveertip:

Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5mg | Sugar: 30g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Tomaten met Rijst en Munt

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 grote vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 250 g voorgekookte basmatirijst
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Mespuntje suiker
  • Snufje cayennepeper optioneel

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Hak ze grof en laat ze afkoelen op een snijplank.
  • Verwijder het kroontje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten, zodat ze beter blijven staan.
  • Hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel, bewaar het vruchtvlees niet.
  • Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout, peper en een mespuntje suiker.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, gemalen komijn en kaneelpoeder toe aan het ui-knoflookmengsel en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg de voorgekookte basmatirijst toe en verwarm het geheel goed door.
  • Breng het rijstmengsel op smaak met zout, peper en eventueel een snufje cayennepeper.
  • Roer de geroosterde pijnboompitten en fijngesneden munt door het rijstmengsel.
  • Vul de uitgeholde tomaten royaal met het warme rijstmengsel.
  • Notities / Tips / Wijnadvies:
  • Voor een extra smaakdimensie kun je 100 g verkruimelde geitenkaas toevoegen aan het warme rijstmengsel.
  • Je kunt de gevulde tomaten ook in een ingevette ovenschaal plaatsen en enkele minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bakken.
  • Als alternatief kun je de tomaten vullen met een koude rijstsalade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rosé, zoals een Pinot Noir Rosé, past uitstekend bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de kruidige en aromatische smaken van de gevulde tomaten en de munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Makreelburgers met Zuurkool en Sinaasappel op Volkoren Broodjes

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g gerookte makreelfilet
  • 2 sinaasappels
  • 4 volkoren bollen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 250 g gekookte wijnzuurkool uitgelekt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 100 g krulslamelange
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de vel van de gerookte makreelfilet en snijd deze in stukken.
  • Rasp de schil van een sinaasappel (ongeveer ½ theelepel) en snijd beide sinaasappels tot op het witte vlies dik schillen.
  • Snijd één sinaasappel in dikke plakken en snijd partjes uit de andere sinaasappel, bewaar het sap.
  • Snijd de volkoren bollen open en rooster de binnenkant kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad, zout en peper naar smaak.
  • Klop de olijfolie met sinaasappelsap, geraspte mierikswortel, zout en peper tot een dressing.
  • Bestrijk de broodjes met de mayonaise.
  • Verdeel de uitgelekte zuurkool over de broodjes.
  • Leg de stukken gerookte makreel, rode uiringen en plakjes sinaasappel erop.
  • Meng de krulslamelange met de sinaasappelpartjes en de dressing en serveer naast de broodjes.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze gerookte makreelburgers met een verfrissende krulsla en sinaasappeldressing aan de kant.

Wijnadvies:

De gerookte makreel en de kruidige karwijzaad vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De frisse smaken van de sinaasappel en de krulsla passen goed bij een lichte rosé, zoals een Provence rosé.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.1mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Kippenleverpaté op Crostini

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij + blad in kleine blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 150 g bospeen in kleine stukjes
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 500 g kippenlevers schoongemaakt en drooggedept
  • 2 eetlepels cognac
  • 75 g roomboter
  • ½ zakje verse peterselie 30 g, gehakt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes bleekselderij, sjalotten, bospeen en tijm gedurende 10 minuten zachtjes.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Bestrooi de kippenlevers met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de kippenlevers op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg de cognac toe en laat verdampen.
  • Pureer de kippenlevers grof met de roomboter in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de gebakken groenten, gehakte peterselie en fijngesneden bleekselderijblad door de leverpuree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de knoflook door de resterende olie.
  • Snijd het stokbrood schuin in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie.
  • Rooster de plakken lichtbruin in de oven.
  • Bestrijk de geroosterde sneetjes stokbrood royaal met de kippenleverpaté.
  • Serveer de crostini met romige kippenleverpaté als voorgerecht of bij de borrel.

Notities

Je kunt de kippenleverpaté tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Kipcordon Bleu met Gebakken Spinazie

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 750kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes goudsalami
  • 4 plakjes Leerdammer kaas
  • 1 groot ei losgeklopt
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g pasta
  • 1 zak panklare spinazie 300 g
  • 1 teentje knoflook geperst (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Vul elke kipfilet met een plakje salami en een plakje kaas.
  • Klap de filets dicht en steek ze vast met cocktailprikkers.
  • Roer zout en peper door het losgeklopte ei in een ondiep bord.
  • Wentel de kipfilets door het ei.
  • Schept paneermeel op een plat bord en wentel de filets erdoor, zodat alle zijden bedekt zijn met een laagje paneermeel.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bak de kip op matig vuur afgedekt in ongeveer 15 minuten rondom gaar.
  • Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Roer de geperste knoflook erdoor (indien gebruikt) en breng de spinazie op smaak met zout en peper.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet en meng de achtergebleven rauwe spinazieblaadjes door de pasta.
  • Verdeel de gevulde kipcordon bleus en de gebakken spinazie over de borden.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn en de fruitige tonen vormen een mooie aanvulling op de smaken van de kip en de spinazie.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Kalfsschnitzels met Sherry en Olijven

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 400kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels ongepaneerd
  • ½ theelepel milde paprikapoeder
  • 75 g koude boter
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • 5 eetlepels zwarte olijven zonder pit grof gehakt
  • 75 ml sherry

Instructies

  • Bestrooi de kalfsschnitzels met paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels boter.
  • Bak de schnitzels in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
  • Haal de schnitzels uit de pan en laat ze verpakt in aluminiumfolie rusten.
  • Pel de knoflook en pers deze boven het bakvet uit.
  • Roer de peterselie en olijven door het bakvet en voeg de sherry toe.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Snijd de rest van de boter in klontjes en roer deze door de jus.
  • Verwarm de jus zachtjes.
  • Verdeel de schnitzels over de warme borden en schenk de jus erover.

Notities

Wijnadvies:

De romige textuur van de jus en de zoute smaak van de olijven vragen om een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een fruitige en soepele rode wijn zoals een Merlot

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 35g | Vet: 27g | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree

Geniet van deze heerlijke combinatie van malse kabeljauw met romige witte bonenpuree en knapperige snijbonen!
Bereidingstijd17 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen 370 g, uitgelekt
  • 100 ml melk
  • ½ theelepel bonenkruid
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g kabeljauwfilet
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • 150 g panklare snijbonen
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • poel de witte bonen af onder koud water in een zeef.
  • Verwarm de bonen in een kleine pan met melk, bonenkruid en een mespunt zout.
  • Pureer de bonen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  • Schep de bonenpuree terug in de pan en houd warm op laag vuur, roer af en toe door.
  • Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilet goudbruin en gaar, ongeveer 4 minuten per zijde.
  • Fruit de knoflook in de resterende olie in een wok, voeg de snijbonen toe en roerbak gedurende 5 minuten op hoog vuur.
  • Breng de snijbonen op smaak met zout en peper.
  • Schep de bonenpuree en snijbonen op een bord en leg de gegrilde kabeljauw ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met romige witte bonenpuree vraagt ​​om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne. De romige textuur van de wijn zal mooi contrasteren met de romige puree en de delicate smaak van de kabeljauw complementeren.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g