Recept afdrukken
No ratings yet

Brood pannenkoek met gebakken appelschijven

Recept categorieën: Brood, Fruit, Pannenkoeken
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood bij voorkeur stevig brood, zoals volkoren
  • 2 eieren
  • ½ kop melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 appels in dunne schijven gesneden
  • Boter of olie om te bakken

Optioneel:

  • ahornsiroop
  • poedersuiker
  • honing om te serveren

Instructies

  • Klop in een kom de eieren en voeg geleidelijk de melk toe.
  • Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het kaneelpoeder toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doop elk sneetje brood in het eimengsel, zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn maar niet doorweekt.
  • Laat overtollig beslag eraf druipen.
  • Bak de sneetjes brood in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord.
  • Voeg indien nodig meer boter of olie toe aan de pan en bak de dunne appelschijven tot ze zacht en lichtbruin worden aan beide kanten, gedurende ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Leg de gebakken appelschijven bovenop de broodpannenkoeken.

Notities

Serveer de broodpannenkoeken met gebakken appelschijven en voeg naar smaak ahornsiroop, poedersuiker of honing toe als zoete topping.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 11g | Vet: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommersalade met vegetarische burger

Snel te maken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g frites diepvries
  • 2 komkommers
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 125 ml mayonaise pot à 550 ml
  • 2 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 2 vegetarische hamburgers à 150 g
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • frituurvet

Instructies

  • Frites volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Komkommers schillen en in reepjes snijden.
  • Kappertjes door 75 ml mayonaise roeren.
  • In een schaal komkommer en saus mengen.
  • In koekenpan margarine verhitten en hamburgers volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Salade over vier borden verdelen en met paprikapoeder bestrooien.
  • Met hamburgers, frites en rest mayonaise serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rosti met spek en ui

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 2 uien
  • 50 gram spekreepjes
  • 2 el olie
  • peper & zout

Instructies

Voorbereiding:

  • De aardappels schoonborstelen onder stromend water.
  • In een pan de aardappels met zoveel water aan de kook brengen dat ze net onderstaan.
  • De aardappels in ca. 10 min. halfgaar koken.
  • Afgieten en iets laten afkoelen.
  • Met een puntig mesje de schil eraf trekken.
  • De aardappels helemaal koud laten worden.
  • Boven een kom de aardappels grof raspen.
  • De uien pellen en snipperen.

Bereidingswijze:

  • In een koekepan met anti-aanbaklaag de spekblokjes in ca. 5 min. zachtjes uitbakken.
  • De ui toevoegen en ca. 3 min. meebakken.
  • Twee el. olie toevoegen en verhitten.
  • De geraspte aardappel erdoor scheppen en ca. 2 min. onder voortdurend omscheppen bakken.
  • Met een spatel de aardappelmassa goed aandrukkentot een platte koek en op halfhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin bakken.
  • Een deksel erop leggen, de aardappelkoek voorzichtig keren en op het deksel laten glijden.
  • De rest van de olie in de koekepan verhitten, de aardappelkoek weer voorzichtig in de pan laten glijden en de onderkant in ca. 3 min. op hoog vuur goudbruin bakken.
  • De rosti in 4 punten snijden en op 4 borden leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

American Style Pancakes

zoete dikkerdjes
Totale tijd2 uur
Recept categorieën: Ontbijt, Pannenkoeken
Land van herkomst: America
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 15 g gist
  • 1 ½ deciliter lauwe melk
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • Snufje kaneel
  • Ongeveer 6 g zout
  • 50 g gesmolten boter
  • Ruim boter om in te bakken
  • Poedersuiker ter garnering
  • Vruchtensaus als topping

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg de gist opgelost in lauwe melk toe en kneed tot een glad, soepel deeg.
  • Bedek met een doek en laat rijzen.
  • Klop in een andere kom de eieren met de suiker tot het mengsel schuimig is.
  • Voeg kaneel, zout en gesmolten boter toe.
  • Meng deze massa met het gerezen deeg en kneed goed door.
  • Rol het deeg uit en steek met een drinkglas rondjes uit.
  • Laat opnieuw rijzen.
  • Bak de pancakes in een ruime hoeveelheid boter of vet tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de pancakes bedekt met poedersuiker en voeg naar wens een vruchtensaus toe.

Notities

Tips / Opmerkingen:
Varieer met het beslag door bijvoorbeeld rozijnen toe te voegen.
Maak gevulde pancakes door stukjes gember en dadels in het midden van het beslag te plaatsen.
Opmerking: De aangegeven totale bereidingstijd lijkt ongewoon lang (2 uren). Dit kan mogelijk te maken hebben met het rijzen van het deeg. Houd de rijs- en baktijd goed in de gaten voor de beste resultaten.

Andijviestamppot Met Bacon En Tomaat
Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviestamppot met bacon en tomaat

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vlees
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 300 gram andijvie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 gram bacon
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • peper versgemalen
  • 1 dl melk
  • 80 gram roomkaas

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water.
  • Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de bacon in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit de boter in een koekepan. en bak de ui en de bacon in ± 5 minuten knapperig.
  • Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten.
  • Maal er peper boven.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas erdoor.
  • Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even.
  • Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop.

Notities

Lekker met schnitzelrolletjes met kaas.